Mistä minä unelmoin tällä hetkellä?

Heippa!

 

Tässä kipeenä ollessa on ollut aikaa miettiä paljon asioita. Näitä on ollut esimerkiksi se, mitä haluan tehdä tästä eteenpäin, ja mitä elämältäni odotan tällä hetkellä. Jotenkin tuntuu että osa musta on ollut kateissa jonkin aikaa. Ei ole ollut mahdollisuutta toteuttaa sitä, mikä mussa sisimmässä palaa. Olen ollut aika omissa oloissani ja miettinyt miksi en saa kiksejä semmoisista asioista josta ennen sain. Kun näin ystävääni, joka asui juuri puoli vuotta Budapestissä, oivalsin sen mitä kaipaan tällä hetkellä, ja minkä takia olen ollut hieman eksyksissä. Sen näytti pilke hänen silmäkulmassaan ja sisäinen seikkailijasielu, joka pursui energiaa ja onnellisuutta.  Nimittäin matkustelu, en puhu nyt 2 viikon pakettimatkasta, vaan monen kuukauden asumisesta ulkomailla, jossa pääset oikeasti elämään kuin paikalliset ja kokemaan niin ilot kuin vastoinkäymisetkin siellä.

unelmat8

Olen nuoresta asti tiennyt, etten ole ihminen kuka jää yhteen paikkaan. Olen aina janonnut seikkailuja. ja unelmoinut siitä, että näen mahdollisimman monta paikkaa mitä tällä maapallolla on tarjota. Luonteeseeni kuuluu innostuminen asioista täysillä, ja olen välillä vähän liiankin impulsiivinen 😀 Huomaan itsessäni paljon Bulgarialaisia luonteenpiirteitä, kuten avoimuus, kovaäänisyys ja sen etten ota kaikkea turhan vakavasti. Huonoja piirteitä ovat myöhästely, asioiden liioittelu ja kova tempperamentti 😀 Suomalaisia piirteitä minussa ovat herkkyys, rehellisyys ja ystävällisyys. Pienenä koin olevani enemmän Suomalainen, ja häpesin monikulttuurisia juuriani, mutta vanhemmiten olen oppinut arvostamaan niitä, ja en ikinä vaihtaisi pois sitä minkälainen olen. Huomaan yhä useammin sen, että ehkä en kuulu joukkoon. En sano etten rakastaisi kotimaatani Suomea ja viihtyväni täällä, mutta luulen että tällä hetkellä maailmalla on minulle jotain enemmän tarjottavanaan.

unelmia

589

Sain kouluni kautta mahdollisuuden matkustaa paljon viime vuosina. Elämäni parhaat kokemukset ovat olleet juurikin näillä reissuilla. Asuin Costa Ricalla, Mexicossa ja Englannissa. Ensimmäisen kerran kun menin Karibialle, rakastuin täysillä ja tiesin että tänne kuulun. Ihmiset olivat ihan samanlaisia kun minä, yhtä äänekkäitä, suorasanaisia ja tempperamenttisiä. Minun ei tarvinnut enää pyytää anteeksi sitä millainen olin, vaan sain olla ihan oma itseni niin hyvine kuin huonoine puolineen. Myös henkeäsalpaavat maisemat, lämmin ilmasto ja trooppisuus toivat fiiliksen, että tämä on toinen kotini. Asiaa auttoi se, että tutustuin jo Englannissa opiskellessani parhaaseen ystävääni Carolinaan, joka on Meksikolainen. Olimme kerenneet jutella 5 minuuttia, kun molemmat tajusimme että olemme kuin kadonneet siskokset. Meillä oli niin paljon yhteistä ja luonteemme klikkasivat. Asuinkin Carolinan perheen luona Meridassa, Meksikossa 3 kuukautta talvella 2014.

unelmia3

unelmia2

Unelmani onkin tällä hetkellä lähteä pidemmäksi ajaksi reissuun, nähdä maailmaa, saada kokemuksia ja erilaisia näkökulmia elämään. On klisee sanoa, että matkailu avartaa mutta sen vain niin pitää paikkansa! En tiedä minkälainen olisin jos en olisi kokenut näitä kaikkia asioita. Se kun näkee ihmisiä erilaisista lähtökohdista, tuo niin paljon uutta ajattelutapaa itselleen.

Oli hauskaa kun tutustuimme Belizessä yhteen kundiin nimeltä Marvin, joka oli maailman hyväsydämmisin ja positiivisin. Menimme hänen luokseen yksi päivä. Hän oli rakentanut itselleen kodin hylättyyn veneeseen, sisällä oli vain teltta ja ohut patja, jossa hän nukkui. Rupesimme kuuntelemaan musiikkia puhelimesta ja kysyimme onko hänellä kaiuttimia. Hän sanoi että joo on, ja kävi hakemassa. Hän toi mukanaan valtavan simpukan ja sanoi että tossa, kuunnelkaa siitä. Ja se oikeasti toimi tosi hyvin, kun laittoi puhelimen sinne sisään 😀 Pointtina tässä se, että miten vähemmästä ihminen voi olla onnellinen, kunhan saa toteuttaa itseään. Hän sai elantonsa itse tekemistään koruista, joita turistit ostivat. Se mahdollisti hänelle sen, että hän sai elää paratiisissa päivä kerrallaan, ilman huolta ja stressiä huomisesta.

unelmia4

Toivonkin että pääsen toteuttamaan itseäni ja näkemään maailmaa mahdollisimman pian, en ole vielä valmis jäämään yhteen paikkaan<3

 

<3: Mariela

Facebooktwittermail

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *