Dia de los muertos!

Heippa,

 

Viime viikonloppuna juhlittiin pyhäinpäivää, jonka tarkotus on muistella ja kunnioittaa henkilöitä, jotka ovat jo meidät jättäneet. Meksikossa päivä tunnetaan nimeltä dia de los muertos, joka tarkoittaa kuolleiden päivää. Siellä menehtyneitä muistellaan ilon ja hyvien muistojen kautta. Vainajille asetetaan esimerkiksi alttari johon kerätään ruokaa ja juotavaa, ja uskotaan että he ovat keskuudessamme niinä päivinä. Silloin keräännytään myös perheen ja ystävien kanssa syömään, juomaan ja juhlimaan.

377

Suomessa pyhäinpäviä on saanut jenkeiltä vaikutteet, ja ihmiset pukeutuvatkin erilaisiin asuihin halloween teemaisesti. Itse tykkään pukeutua ja heittäytyä, joten multa löytyy yleensä halloween asu. Vaikka vietän halloweenia pukeutumalla ja juhlimalla, niin muistan menehtyneitä läheisiäni myös muilla tavoin. Pidän Meksikolaisten tavasta viettää juhlaa positiivisin mielin, ja oli mielenkiintoista päästä muutama vuosi sitten kokemaan heidän juhlansa.

halloween

halloween3

halloween-2

image-3

Tänä vuonna juhlimme halloweenia ystäväni tupareissa. Hän oli laittanut tosi mageeksi paikat teeman mukaisesti. Harmi että mulla ei ollut kameraa mukana, niin sain vaan ihan muutaman kuvan, ja nekin puhelimella otettuna joten laatu on mitä on 😀 Meikkini loihti todella lahjakas Merisabel, olin super tyytyväinen siihen!!

278

291

369

68697_1510955291366_1817236_n

Tässä vielä vanhoja halloween lookkeja vuosien varrelta, tuli hyvät naurut kun katso näitä 😀 Ens vuotta odotellessa..

 

<3:Mimi

Facebooktwittermail

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *