Aitous vs epäaitous

unnamed (5)5

Katottiin tässä viime viikolla yhden tv-ohjelman avausjakso siskon kanssa. Jossa meille puheenaiheeksi nousi ihmisten aitous, siinä kohtaa kun ihmiset alkoivat esitellä itseänsä. Jotenkin se paistoi niin ilmiselvästi läpi kuka oli aito oma itsensä ja kuka esitti jotain ihan muuta kun itseänsä.

Kysymys kuuluukin, miks ihmiset esittää jotain roolia? Onks syynä se, että luodaan mielikuva, semmonen mielikuva ihmisestä, joka olis omasta mielestä ns. täydellinen ja kiinnostava sekä täyttäis kaikkien odotukset.

Annetaan vääriä mielikuvia itsestä, jolloin ihmiset joille tietoa on syötetty, jää odottaan tulevaa. Jota ei ikinä tapahdu. Turhia lupauksia… Uskon että moni muukin osaa samaistua tähän. Siihen kyllästyy pitkän päälle. Jotkut ihmiset antaa turhia lupauksia, ne on harrastanut sitä niin kauan, että ei tajua, että muut ei ota niitä edes tosissaan. Ei sellasta kannata sanoa mikä vaan kuulostaa hyvältä korvaan.

Mutta onko se epäaitoutta, että en itse pui julkisesti kaikkia omia henkilökohtaisuuksia. Ei musta, koska se että jättää kertomatta asioita jotka on niin henkilökohtaisia, ei tarkoita, että se mitä me ollaan itsestä jo kerrottu ei pitäis paikkansa.

Mä en ainakaan mieti enää mitä musta ajatellaan, jos tiedän itse, että oon aito oma itseni. Ei epäaitous vetoa kehenkään, vaan se on se aitous mikä saa ihmiset kiinnostuun susta.

Sillon kun itse olin nuorempi ja epävarma, niin itsekkin oon syyllistynyt siihen, enkä tiedä edes miten oon kasvanut siitä pois.

Uskon että jokainen on oikeesti onnellisempi, kun ei vedä mitään roolia. Tää pätee työssä, parisuhteessa, kaveripiirissä ja oikeestaan ihan kaikessa.

”Ole oma itsesi – kaikki muut vaihtoehdot on jo valittu”

<3 Marla

Facebooktwittermail

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *