Juhlatarjoiluja

Olen aina ollut kova laittamaan ruokaa ja leipomaan, mutta vasta viime vuosina olen alkanut kunnolla nauttimaan siitä. Käytän todella ison osan minun vapaa-ajastani ruoanlaittoon. Tykkään suunnitella ruokia ja kokeilla paljon kaikkea uutta. Järjestän myös mielellään minun kavereille ja perheelle illanistujaisia, joihin pääsen kokkailemaan oikein kunnolla. Monesti ruokien valmistus alkaa jo pari päivää aikaisemmin esimerkiksi marinoimalla tai hauduttamalla lihaa.

Miss Helsinki kiertueen aikana vietimme missien kanssa minun luona iltaa ja silloin suunnittelin menun jossa olin käyttänyt ainoastaan meille sallittuja ruoka-aineita. Menun suunnittelu vaati huomattavasti enemmän aikaa ja välillä tuntui, että ideat alkoivat loppumaan kesken. Lopulta sain kuitenkin aikaiseksi onnistuneen menun joka oli gluteeniton ja maidoton eikä siinä ollut lisättyä sokeria.

Tarjolla oli: salaattia, hedelmiä, bataattiburgereita, pulled porkkia ja chickeniä, marinoituja ravunpyrstöjä, soijajogurttia ja marjoja. Hyvä ja helppo tapa saada tarjottavista terveellisempiä on korvata leipä. Ylikypsät lihat olin nostanut salaatin lehdelle ja hampurilaisissa pohjalla oli bataatti.

Miss Helsinki menu
Miss Helsinki menu

Viime viikonloppuna olin pitkästä aikaa viihteellä ja valmistin meille tarjottavaa alkuillaksi. Tällä kertaa en ollut miettinyt sen kummemmin terveellistä menua ja viikonloppuna tulikin vedettyä sellaiset herkkuöverit, ettei varmaan tee hetkeen mieli mitään makeaa. Tänään maanantaina jatkui taas terveellisesti syöminen ja treenaaminen reilun viikon tauon jälkeen.

Lauantain menu
Lauantain menu
Kanawrap
Kanawrap
Porkkana cupcakes
Porkkana cupcakes
Vanilja pannacotta
Vanilja pannacotta

Yksi minun lemppari jälkkäreistä on super helppo pannacotta. Pohjalla on kondensoidusta maidosta tehty kinuski, jota saa kaupasta valmiiksi keitettynäkin. Kinuskin sijasta pohjalle voi laittaa myös hilloa tai vaikkapa nutellaa.

Vanilja pannacotta:

1tlk kondensoitua maitoa
1l kuohukermaa
2dl sokeria
2 vaniljatankoa
4 liivatetta
tuoreita marjoja

Lisää kattilaan reilusti vettä ja kuumenna kiehuvaksi. Nosta kondensoitu maitotölkki kattilaan ja keitä kolme tuntia. Kun kinuski on keitetty voit aloittaa pannacotan valmistamisen. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen noin kymmeneksi minuutiksi. Lisää kattilaan kerma, sokeri ja halkaistut vaniljatangot. Anna kiehua miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen. Sekoita lopuksi joukkoon liivatteet. Nostele lasien pohjalle ohut kerros kinuskia. Kaada päälle kermaseos ja laita pannacotat jääkaappiin hyytymään vähintään kolmeksi tunniksi. Koristele annos tuoreilla marjoilla.

Facebooktwittermail

5 kommenttia “Juhlatarjoiluja

  • Avatar
    19.1.2016 klo 10:41
    Kestolinkki

    Nam mitä herkkuja. Odotan täällä jo innolla uusia reseptejäsi. Tosi kiva idea alkaa päivittämään niitä tänne.

    Reply
    • Mailis
      19.1.2016 klo 20:09
      Kestolinkki

      Kiitos! 🙂 Mukava kuulla! Itsekin päivittelen mielellään jatkossakin ohjeitani tänne 🙂

      Reply
  • Avatar
    19.1.2016 klo 15:42
    Kestolinkki

    Heippa! Noiden kanawrappien resepti kiinnostaisi 🙂 näyttää niin herkullisilta!

    Reply
    • Mailis
      19.1.2016 klo 20:11
      Kestolinkki

      Hei pitääpä muistaa ensi kerralla ottaa tarkka ohje ylös 🙂 Näissä wrapeissä oli pitkään haudutettua kanaa, kasviksia, yrttejä, mausteita ja ranskankermaa 🙂

      Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *