Henkeäsalpaava Dubrovnik

Olen jo pitkään halunnut käydä Kroatiassa ja päätin viimein tänä kesänä tehdä reissun tähän ihanaan maahan. Kroatiasta on monesti puhuttu Euroopan paratiisina ja sitä se todellakin on. Viikon reissun aikana halusin nähdä mahdollisimman paljon, joten vaihdoimme kaupunkia muutamaan otteeseen. Hyvien teiden ja lyhyiden välimatkojen ansioista Kroatiassa pääsee helposti liikkumaan paikasta toiseen.

Finnair ja Norwegian lentävät suorana Helsingistä Dubrovnikkiin, jossa yövyimme pari ensimmäistä yötä. Minua oltiin varoitettu etukäteen, että Dubrovnik olisi turistirysä, mutta itse ihastuin paikkaan kovasti. Toki kaduilla oli paljon turisteja, mutta se ei meidän menoa haitannut.

Olimme valinneet majoituksen Dubrovnikin vanhasta kaupungista, joka oli kuin sadusta. Vanhaa kaupunkia ympäröivät muurit ja sisälle astuessa tuli olo, että olisi jonkun elokuvat kulisseissa. Myöhemmin selvisi, että Dubrovnikin vanhassa kaupungissa on kuvattu mm. Game of Thrones- sarjaa.

IMG_3659 2016-06-22 19.47.25  IMG_3568

IMG_3609

IMG_3616

Vanhasta kaupungista majoitukset olivat pääasiassa huoneistoja, hotellialue löytyy muutaman kilometrin päästä keskustasta. Meidän huoneisto sijaitsi vanhan kaupungin pääkadun varrella. Huoneisto oli siisti ja ihan viimeisen päälle laitettu. Suosittelen Kroatiassa matkaavia ehdottomasti testaamaan huoneistoja hotellin sijaan.

Vanhasta kaupungista löytyi paljon hyviä ravintoloita, mutta yksi niistä nousi yli muiden. Muurilla sijaitseva 360-ravintola tarjosi upean näkymän satamaan. Valitsimme tasting menun, johon kuului viisi ruokalajia. Henkilökunta oli huomaavainen ja ruokailu oli kaikinpuolin onnistunut. Menussa oli tarjolla perinteisiä Kroatialaisia ruokia moderniin tyyliin.

IMG_3662

IMG_3759

Dubrovnikista teimme päivä retken viereiselle Lokrumin saarelle. Venematka saarelle kestää vain 10 minuuttia ja lauttoja menee puolen tunnin välein. Lokrumin saarella oli mahdollisuus uida, vaikka sieltä ei varsinaista rantaa löytynytkään. Kallioihin ja kiviin oli kiinnitetty tikkaita, joita pitkin pääsi helposti mereen uimaan. Vesi oli ihan käsittämättömän kirkasta ja sinistä. Uidessa suositeltiin käytettävän siihen varta vasten tehtyjä kenkiä, sillä pohjassa oli soraa ja teräviä kiviä.

Lokrumin saarelta löytyi myös paljon muuta nähtävää. Luonto oli todella kaunista, upeita kukkia, puita ja kalliota. Käveltyämme hetken päädyimme puistoon, joka oli täynnä puiden sisällä nukkuvia suloisia pupuja. Noinkin lyhyellä venematkalla pääsi pois kaupungin kiireestä keskelle upeaa luontoa.

 

IMG_3687

IMG_3697

IMG_3753

2016-06-23 16.15.33

Facebooktwittermail

10 kommenttia “Henkeäsalpaava Dubrovnik

 • Avatar
  29.6.2016 klo 19:19
  Kestolinkki

  Moi Mailis!

  Oli kiva löytää blogisi. Hienoja kuvia ja näyttää aivan ihanalta paikalta, itsellä ollut pitkään haaveena käydä Kroatiassa, mutta ainakin tänä kesänä suuntaan vielä toisaalle…
  Me ollaan tavattu joskus kauan kauan sitten pikkutyttöinä, oot nimittäin mun pikkuserkku. 😀 Jos joskus eksyt Turkuun niin olis hauska tavata. 🙂

  Reply
  • Mailis
   29.6.2016 klo 20:12
   Kestolinkki

   Hei! Kiitos, kiva kuulla! 🙂 Kroatia meni minun matkakohteissa ihan kärkeen ja voin kyllä lämpimästi suositella kaikille.

   Reply
 • Avatar
  30.6.2016 klo 13:11
  Kestolinkki

  Hei Mailis

  Kiva kirjoitus, mutta entäs ne muut paikat missä kävit kroatiassa.
  Kirjoititko/kirjoitatko niistä? Mielelläni lukisin, ja kuvasi ovat kivan laadukkaita:)
  Tuo kroatia on todennäköisesti ensikesän reissun kohde.
  Kiitos jo etukäteen:)

  Reply
  • Mailis
   30.6.2016 klo 19:03
   Kestolinkki

   Hei! Joo kirjoitan lähipäivinä myös muista Kroatian paikoista, joissa tuli käytyä 🙂

   Reply
 • Avatar
  5.7.2016 klo 14:03
  Kestolinkki

  Moi Mailis. Kiva kun oli kivaa, oliko myös romanttista, suositteletko pareille? Oliko missään yhtään hiekkarantoja?
  Oliko 1 viikko riittävästi vai olisiko 2 parempi?

  Reply
  • Mailis
   6.7.2016 klo 21:15
   Kestolinkki

   Viikossakin ehti nähdä paljon, koska välimatkat olivat suhteellisen lyhyet. Jos reissun aikana haluaa tutustua useampaan saareen niin suosittelen kahta viikkoa. Kroatiassa oli niin upeita paikkoja ja tekemistä riittää, ettei kahdessa viikossa varmasti tylsisty.

   Sopii loistavasti pareille myös! Noilla alueilla missä me liikuimme näkyi juuri eniten pariskuntina matkaavia. Kroatiassa moni ranta on kivikkoa ja soraa, mutta hiekkarantoja löytyi myös. Kallioihin oli myös rakennettu tikkaita, jota pitkin pääsi uimaan.

   Reply
 • Avatar
  18.1.2020 klo 04:42
  Kestolinkki

  Priligy Preis Apotheke Amoxicillin Crohn’S Can Keflex Cure Chlamydia Apa Format Buy Cialis buying accutane online uk safe Candian Pharmacy Buy Byetta Without Presciption

  Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *