Tiramisu vai detox-smoothie?

Nykyään some luo meille tietyn mielikuvan ihmisistä ja elämästä ja sitä mielikuvaa me alamme pitää todellisuutena. Instagramin siloiteltuja kuvia ja ruusunpunaisia tarinoita läpi skrollatessa elämä saadaan näyttämään hienolta ja kadehtimisen arvoiselta. Alamme vertailemaan omaa elämää jonkun toisen elämään, sillä se jonkun toisen elämä vaikuttaa niin täydelliseltä.

Onko meillä enää mitään omaa arvostelukykyä vai perustammeko kaiken muiden luomaan illuusioon siitä minkälaisen elämän pitäisi olla, jotta se edes olisi elämisen tai kertomisen arvoista?

Miksi haluamme olla jotain mikä ei edes ole ominaista meille? Jokaisella on aivan varmasti joku ominaisuus missä on hyvä tai ylivoimainen. Miksi ei kehitettäisi sitä? Varmasti siksi, koska somessa joku toinen, ketä ihailemme tekee jotain täysin päinvastaista ja saa sillä tosi monta tykkäystä ja suuret määrät seuraajia. Se on vähän sama, kun mä ihailen upeita tanssijoita sekä enkelin äänellä laulavia ja alkaisin väkisin lauleskelemaan YouTube-videoihin jotain Ukko-Nooaa ja soittamaan huuliharppua siitä syystä, että joku toinen on tosi taitava siinä ja monet muut myös arvostaa sitä. (Vaikka kyllähän sekin olis varmasti viihdyttävää katseltavaa, en sitä lähde kieltämään.)

Fakta vaan on se, että detox-smoothien aineksilla on vaikea alkaa tekemään tiramisua. Jos sulle on annettu ne detox-smoothien ainekset niin tee niillä ihan saakelin hyvä smoothie ja anna sen kaverin tai Instagram-julkkiksen tehdä sitä tiramisua, jos se on sen valttikortti. Molemmille varmasti löytyy omat kohderyhmät. Ja mieti, kun sä saisit tehdä jotain missä oot luontaisesti hyvä eikä tarvitse taistella jatkuvasti sen epävarmuuden kanssa, että toimiikohan tämä kaali ja kiiwi  hyvin tässä tiramisussa. Näyttää ainakin ihan helkkarin pahalta, mutta teen nyt tätä, koska somen perusteella tämän pitäisi kyllä toimia.

Toinen hyvä esimerkki on parhaillaan käynnissä oleva Fitnessmalli-kisa. Tällä hetkellä mukana on 9 upeaa tyttö/naista. Olemme jokainen täysin eri näköisiä ja kokoisia, persoonasta puhumattakaan.

Olisin voinut epävarmuuden ja heikon hetken iskiessä vaipua epätoivoon ja alkaa kopioimaan muiden vahvuuksia ja kiinnostuksen kohteita, mutta se ei olisi ollut enää mua. En halua enää ikinä kadottaa itseäni sellaiseen maailmaan, jossa teen jotain mikä ei tule minulta luonnostaan, vain siitä syystä, että saisin hyväksyntää tai arvostusta jostain mitä en oikeasti ole.

Mielummin seison omien arvojeni ja vahvuuksien takana ja kehitän niitä, vaikka joillain toisella olisikin muiden mielestä kiinnostavampi kokonaisuus.

Kuvitelkaapa jos minä alkaisin kopioimaan Maijua, joka on aivan mieletön voimistelija ja pystyy tekemään sellaisia juttuja kehollaan mikä lyö ällikällä suuren joukon ihmisiä. Tai ottamaan visuaalisesti silmiä hiveleviä ruokakattauksia ja täydellisiä pastellinsävyisiä asukuvia, niin kuin Sannis. Tai pitämään teille joka tiistai Tiedetuntia, niin asiantuntevasti ja ihailtavasti, kuin Sanni. Tai kokkailemaan teille täysin tajunnanräjäyttäviä ja idearikkaita ruokia, kuin Lotta. En pystyisi ikinä pääsemään noiden mimmien leveleille ja jos yrittäisin niin aiheuttaisin itselleni vaan aivan suunnatonta stressiä ja ahdistusta.

Tässä oli nyt vain muutama esimerkki, sillä meillä jokaisella on omat jutut ja taistelemme yhdessä omia heikkouksiamme vastaan, emme keskenämme toisiamme vastaan. Kuulostaa varmasti hassulta, koska kyseessä on kuitenkin kilpailu. Enkä totisesti haluaisi olla tuomari, sillä tässä ryhmässä on paljon talenttia. Erilaisissa muodoissa vaan.

Olen mielettömän kiitollinen Emmi Lehtomaalle, Anna Korhoselle ja koko fitnessmalliorganisaatiolle, joka on kaivanut meistä kaikista ne omat vahvuudet esiin ja vahvistanut sitä ajatusta minussa, että elämässä ei aina kilpailla sitä naapuria vastaan.

Ensin täytyy tunnistaa omat vahvuudet ja myöntää heikkoudet, jonka jälkeen tiedät mihin suuntaan voit lähteä itseäsi kehittämään. Yleensä se on se vaikein osuus, sillä nykyajan media ohjailee meitä ajattelemaan miltä oman työn ja tavoitteiden tulisi näyttää ja helposti unohdetaan meille oikeasti ominaiset vahvuudet.

Facebooktwittermail

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *