Mikä sai minut malliksi… Yrittäjyyden juuret

Olen pienestä pitäin ollut aika poikamainen ja hiljainen tyttö.. Siksi monelle varmasti olikin yllätys, kun futis treenien ohella kävin mallitoimiston mallikurssia ja tapakäytöskoulua.

Minulla on ollut aivan varhaisesta lapsuudesta asti usein poikia leikkikavereina. Kiipeilimme puissa, leikimme herne”pyssy” sotaa ja pelasimme tietokoneella. Lisäksi aloitin futiksen pelaamisen seitsemän vuotiaana.

Olen pienenä näytellyt televisiossa ohjelmissa, joissa on käsitelty erilaisuutta ja yhdenvertaisuutta. Sarjoja joissa esiinnyin olivat mm. Veturi ja Hilarius Hiiri, eli kameran edessä oleminen oli minulle tuttua.

Vaikka olin hiljainen en ollut koskaan ujo.

Äiti esitti minulle idean, että voisin mennä mallikurssille, kun olin 11-vuotias, mietinnän jälkeen sanoin että voisihan sitä mennä. Tuosta alkaen olen tehnyt mallin töitä enemmän ja vähemmän. 15- vuotiaana tein sopimuksen yhden malli- ja PR toimiston kanssa, josta sitten alkoikin sen uran nousukiito.

Kuva muotinäytöksestä
Kuva muotinäytöksestä vuodelta 2006

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tein ensimmäiset vuodet säännöllisesti promo ja malli keikkoja, mutta vuonna 2006 sain vastattavakseni yhden isomman kiertueen ja pääsin osittain toimistolle ns. sisäpiiriin. Saman vuoden syksyllä toimisto tuotti NRJ Fashion Awards – muotituotannon, jossa pääsin heti tuottajan assistentiksi. Olinkin tuosta vuodesta alkaen tuttu näky yhtä vuotta lukuunottamatta kyseisessä tuotantotiimissä / tapahtumassa.

Olen saanut aivan valtavasti tältä anteeksiantamattomalta ja raa’alta alalta, jossa kilpailu on suurta näin pienessä maassa. Olen nähnyt sen kieroimmat ja pahimmat puolet. Se on kasvattanut minua todella paljon ja opettanut liike-elämään. Suurin kiitos kuuluukin upealle mentorilleni ja entiselle yhtiökumppanille – Upea nainen ja hyvä opettaja!

LiuJo ja Guess merkkeinä edustettuna tässä Fashionstore.fi:lle aikanaan tehdyssä mainoskuvassa.

 

Olen yrittäjä-äidin kasvattama mitä töihin tulee. Työnteko ja pärjääminen ovat olleet aina itsestäänselvyyksiä. Laitoinkin toiminimeni pystyyn heti täytettyäni 18-vuotta ja olen sillä tehnyt jos jotain. Nyt keskityn lähinnä mallin, promoottorin ja edustajan tehtäviin. Olen kuitenkin mukana useissa projekteissa ja viime vuonna kuvioihin on tullut lisäksi moottoriurheilu.

Negatiiviset ihmiset ympärillä: minulle on usein sanottu, ettei kannata, et pysty, eihän tuossa ole järkeä. Minulle on kerrottu, että en kelpaa Suomen mallimarkkinoille, olen liian lyhyt tai liian sitä ja tätä, tai jotain muuta vastaavaa.

Toivonkin, ettei kukaan sanoisi noin kenellekkään! Antaa ihmisten kokeilla siipiään ja rajojaan.

Toisaalta, se on ollut minulle myös kannustin, jos joku ei usko – jälkeenpäin voin sanoa, että tein sen mitä halusin. Mitään en olisi saavuttanut, jos en olisi uskaltanut kokeilla tai ottaa pientä henkistä riskiä.

Tavoitelkaa unelmianne, mitä korkeammalle tähtäätte, sitä ylemmäs pääsette vaikka ette saavuttaisikaan unelmianne!

 

gTielle vuonna 2014 tehty tuotekuva.

 

Kansikuva on ensimmäisiä bikinukuvia vuodelta 2004 🙂 .

 

/L

 

Facebooktwittermail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *