Kirosana YLPEYS

Moikka.

Pakko kirjoittaa tähän väliin tällainen pieni kysely / mielipide / vuodatus?!

Kertokaahan mulle, miksi ihminen ei saa olla ylpeä itsestään, tekemisistään tai saavutuksistaan? Ainakaan julkisesti?

Miten te sitten tuotte tätä tunnetta julki? Vai uskallatteko olla ylpeitä?

Itse uskallan yleensä ja viis veisaan muiden mielipiteistä, mutta nyt palaute tuli sen verran läheltä, että päätin kysyä teidän lukijoiden mielipidettä.

YLPEÄ motoristi 😉

Paljon puhutaan, että Suomalaiset ovat kansana ainoita, jotka olisivat valmiita maksamaan satasen, jotta naapuri ei saa viittäkymppiä – onko tämä todella totta?!

Olen paljon kohdannut mielipiteitä, vastaväitteitä ja epäuskoa tekemisteni kohdalla ja usein todistanut olevani puheideni väärti. Olen paljon tsempannut ystäviä, kavereita ja tuttuja olemaan oman mielensä mukaisia ja tekemään sitä mitä haluavat.

Tsemppiä kaivataan!

/L

p.s olen YLPEÄ artikkelikuvana olevasta gTie: merkkiä varten tehdystä kuvasta. Kuvaaja: Tinttu Henttonen

Facebooktwittermail

4 kommenttia “Kirosana YLPEYS

  • Avatar
    25.10.2016 klo 16:07
    Kestolinkki

    Go girl! Pitää voida olla itsestään ylpeä ja uskoa itseensä. Thumbs up!

    Reply
    • Luisa Q
      26.10.2016 klo 08:25
      Kestolinkki

      Kiitosta! Niin olen ja tulen aina olemaan. Se ei kuitenkaan tarkoita ylpistymistä tai nenä pystyssä kulkemista. Kivaa talven odotusta. 🙂

      Reply
  • Avatar
    26.10.2016 klo 00:50
    Kestolinkki

    Suomalaisilla on aina ollut asenne, että eihän myö olla mittää. Mutta täytyy muistaa että tämä kansa on ollut noin 800 vuotta Ruotsin ja uskonnon alleen painama. Luterilainen nöyryys on omaksuttu liiankin hyvin, mikä tulee esiin juuri tämänlaisessa jutussa. Toinen valokuvaukseen liittyvä asia on esim. alastomuus suomalaisessa valokuvauksessa. Jos sitä on, se täytyy tehdä ns. tavallisen näköisen ihmisen kanssa, jotta kyseeseen ei vahingossa tule eroottinen tai seksistinen painotus tai se joka tapauksessa olisi kamalaa jos malli olisi kansainvälisesti kaunis. Mutta yleisesti ottaen tästä ei ole pelkoa, koska suomalaiset hyvin kauniit naiset eivät esiinny kuvissa ilman vaatteita….mutta sekin johtaa aivan samaan perimään ja luterilaisuuteen korvien välissä. Suomalaisen naisen ei siis pidä olla liian ylpeä eikä varsinkaan liian kaunis jotta hän olisi ns normaalin mittapuun mukaisesti kelvollinen sellaisenaan. Toisaalta sillä ei ole kauheasti väliä jos nainen on erittäin kaunis, koska silloin hän on jokatapauksessa ylpeä…ainakin tavallisen suomalaisen mielestä. Pappani sanoi aina, että Porissa ei asu muuta kuin kateus ja keuhkotauti…ja itse voin lisätä sen verran että kyllä se asuu ihan joka nurkassa tässä meidän maassamme.

    Tässä yhteydessä pitää mainita venäläiset, virolaiset, ruotsalaiset ja vaikkapa puolalaiset naiset. Tästä joukosta kaikki riisuvat vaatteensa mielellään valokuvaan, koska se kuuluu feminiinisyyteen. Näissä maissa myös arvostetaan taidetta sen kauneuden tähden. Suomessa arvostetaan taidetta joka on akateemisesti hyväksyttyä ja ns “koulutetun” taiteilijan tekemä. Tästä joukosta kaikki naiset pääsääntöisesti arvostavat itseään ja ovat ylpeita asemansa kantajia naisina.

    Suomessa on jokin ihme Tarja Halonen syndrooma; makeeta olla ylikoulutettu ja ruma, koska silloin nainen voi olla itsenäinen. Miehet eivät tälläistä juuri häiritse. Aivan samalla tavalla toisaalta kaunis nainen tuntee olevansa ahdistettu jos hänelle vihelletään tai sanotaan jotain kadulla… Huh, sehän on kamalaa jos nainen huomioidaan. Ok, överi on överi varsinkin jos menee käsikopeloksi tietenkin, mutta silloin on joku muu asialla kuin suomalainen mies. Suomalainen mies ei pääsääntöisesti lähentele naista kadulla, eikä huutele tai viheltele perään. Mutta verrataampa etelä-eurooppaan, venäjälle ja vaikka edellä mainittuihin maihin. Kaunis nainen saa aina vihellyksiä ja jopa seksistisiäkin kannustuksia kävellessään…mutta camoon, se on normaalia. Olis aivan kauheaa jos ihmiset pukeutuisivat burkaan, eikä mitään kaunista enää näkyisi kaupungilla. Se olisi länsimaisen sivistyksen ja ihmisyyden loppu.

    Reply
    • Luisa Q
      26.10.2016 klo 08:24
      Kestolinkki

      Kiitos laajakatseisesta näkökulmasta. On myös hienoa, että joku uskaltaa kertoa vahvan mielipiteensä. Arvostan 🙂 !

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *