Joulun pelkoa ja vuoden 2016 odotusta.

Hola!

Moni teistä varmaan enemmän tai vähemmän innolla odottelee joulu kaiken sen kiireen ja askareen alta, mitä sitä ennen on tehtävä. Itselläni huomasin pientä ahdistusta aiheesta viimeviikolla, koitinkin päättää, että en stressaisi joulusta vaan ottaisin sen kuin minkä tahansa muun päivän / viikonlopun.

Katse tulevaisuuteen

Itselläni ei ole kovin montaa muistoa perinteisestä joulusta, kun koko perhe tai suku olisi paikalla jakamassa sitä lämpöä, lahjoja tai ruokaa. Tämä ehkä osittain on osasyynä, että joulu ei ole ikinä ollut samanalainen juhla minulle käsitellä vaan enemmänkin valintoja ja haasteita.

Viime jouluna olin yksin, koitin kieltäytyä kaikesta mahdollisesta, koska en jaksanut näytellä ja hymyillä pakolla, samalla kun kyyneleet polttivat silmiäni. Olin päättänyt olla yhden joulun yksin ja koin, että olin sen ansainnut ikäänkuin rangaistuksena siitä kaikesta, mitä vuonna 2014 oli tapahtunut.

 

Tämä joulu on poikkeuksellinen, siskoni poika on vuoden ikäinen ja kovin kiinnostunut jo asioista ja tekemisistä. Tulenkin käymään heidän joulupöydässään ja näkemään isäni sekä hänen naisystävävänstä. Lisäksi tätä joulua lämmittää ihminen jonka vieressä on ollut äärettömän lämmin ja hyvä olla alusta asti. Odotankin, että hänen kanssaan selviän joulusta ilman ihmeempia ahdistuksia tai suruja… koitan opetella tunteen, että olen ansainnut onnen ja ilon.

 

Olen suunnannut katseeni jo vuodelle 2016, minulla on vahva tunne, että uusi aika on alkamassa ja vuosien 2014 ja 2015 helvetti on jäämässä taakse. Tietysti en meinaa uskaltaa uskoa, koska en haluaisi enää pettyä.

Odotan kuitenkin ensivuodelta paljon. On suuria muutoksia, isoja projekteja ja upeita yhteistyö kuvioita sekä aika rakentaa elämää. On aika kasvaa ja uudistua sekä käyttää jo kerättyä voimaa ja varmuutta. Olo on varmaja voimakas, vaikka vielä suojelen sitä ja itseäni.

Oman elämäni hengenpelastaja.

Sitten vielä pientä listausta herkuista, joita aion loppuviikosta kantaa pöytää…

  • Ankan rintaa
  • Uunissa haudutettua kania
  • Cheviche & graavilohi lohesta
  • Mäti, sipuli ja smetana – klassikko jota on pakko saada
  • Juustoja
  • Jotain leipomuksia, varmaan nutella kakku ja pipareita (gluteenittomia)

Vinkkejä kanin valmistukseen ja ankan lisukkeisiin sekä kivoista jouluisista gluteenittomista leipomuksista otetaan vastaan 😀 !

Postauksen kuvat Dubaista viime viikolta..

Ihanaa joulunaikaa!

 

Facebooktwittermail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *