Fitimpi mysli (gluteeniton)

DSC_1192

Kaupan mysliseokset ovat usein melkoisia sokeripommeja. Parhaimmillaan niissä saattaa olla sekä sokeria, tomusokeria, hunajaa että glukoosisiirappia. Kannattaa siis lukea elintarvikkeiden tuoteselosteet ajatuksella, mikäli ruoan terveellisyydellä on sinulle merkitystä. Kuten aikaisemminkin olen todennut, yleensä lyhyt tuoteseloste on hyvä merkki tuotteen luonnollisuudesta. Ja mitä luonnollisempi tuote on kyseessä, sen helpompaa elimistösi on tunnistaa ja prosessoida se eteenpäin ruoansulatusjärjestelmässäsi.

Itse tehty mysli on helppo valmistaa ja voit koostaa sen mistä tahansa omasta lempiraaka-aineestasi. Itse paahdan kerralla aina isomman setin erilaisilla variaatioilla.

DSC_1188

MYSLI OHJE:
– Reippaasti kaurahiutaleita (tarvittaessa gluteenittomia)
– Muutama kourallinen erilaisia pähkinöitä/ siemeniä
– Muutama kourallinen riisimuroja/ maissilastuja/ kookoslastuja/ leseitä/ quinoa muroja jne..
– Pari kourallista kuivattuja hedelmiä, marjoja jne..

Kuumenna paistinpannu ja lorauta siihen hieman öljyä (esim. kylmäpuristettua kookosöljyä tai oliiviöljyä) Paahda kaurahiutaleita kevyesti pannulla, lorauta päälle hunajaa ja ripaus suolaa ja mausta esimerkiksi luomu kanelilla/ vaniljalla/ tai kardemummalla. Kun mausteet ovat sekoittuneet kaurahiutaleisiin ja pinta on hieman paahtunut, kaada ne uunipellille leivinpaperin päälle. Lisää joukkoon pähkinät/ siemenet/ leseet jne.. eli kaikki muut aineet paitsi kuivatut hedelmät ja marjat. Paahda mysliä uunissa, kevyesti välillä käännellen, 200 asteessa, kunnes seos näyttää rapean paahtuneelta. Anna jäähtyä hetki ja sekoita sen jälkeen joukkoon kuivatut marjat ja hedelmät. Säilö valmis mysli ilmatiiviiseen lasipurkkiin.

Nauti jogurtin, rahkan tai viilin kera tai valmista edellisenä iltana myslistä raakapuuro turvottamalla se haluamaasi nesteeseen. Mikäli lehmän maito ei sovellu ruokavalioosi, kokeile esimerkiksi ihanan pehmeän makuista mantelimaitoa tai kookosmaitoa.

DSC_1217

Mysliterkuin, Herkku-Hanna

Facebooktwittermail

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *