Päivän resepti. Mousakka.

Moikka kaikki.

Nyt mun uus intohimo, ruoan laitto kotona, omin käsiin. Tiedän mitä ruoka sisältää, ei lisäaineita kaikki tuotteet tuoreita.

Me ollan se mitä me syödään. Jos syödään roskaruoka, niin ollaankin roskaa täynnä ja jos syödään terveellsiesti niin ollaan terveitä:)Simple.

12980833_10201469167407323_1556875992_o

 

Kokeillin laittaa kotona Mousakka. Tässä on resepti ja kuvat, tuli oikein ihanan näköistä ja makuista.

 

Tässä on resepti, kokeilkaa ite, tulette tykkäämään tästä.

Mousakka:

3 pientä munakoisoa

½ sipulia

1/3 porkkana

1 kanamuna

½ dl korppujauhoa

1tl ketsuppia

1tl Worcestershire katiketta

ripaus muskottipähkinäjauhetta

ripaus timjamia

½ tl suola

ripaus mustapippuria

1rl rypsiöljyä tai oliiviöljyä

Jogurttikastike:

1/2dl maustamatonta jogurttia

1tl minttua, hienonnettuna

1 vakosipulinkynsi

2tl oliiviöljyä

½ tl limen tai sitruunan mehua

1/2tl suola

ripaus mustapippuria

Valmistusohje:

  1. Poista vihreät kannet munakoisoista, tee vertikaaliviillot, kääri tuorekelmuun ja laita mikroon täydelle teholle 3ksi minuutiksi. Anna jäähtyä hetkeen ja sitten viipaloi pitkiksi viipaleiksi. violetti munakoison nahka jätetään pitkinä viipaleina ja pehmeä munakoison sisältö leikataan pieniksi kuutioiksi, se menee sitten jauhelihaan sekaan myöhemmin.
  2. Ruskista hienonnetut sipulit ja porkkanat
  3. Sekoita joukkoon jauhelihaa, kanamuna, korppujauhot, ketsuppi, Worcestershire kastike, muskottipähkinä, timjami, suola ja pippuri. Lisää myös munakoison pehmeä kuutioitu sisältö jauhelihaan. Ruskistaa ja sekoita ainekset, kunnes jauhelihaa kypsyy.
  4. Otetaan leipävuoka, johon laitetaan munakoison iho-viipaleet violetti puoli alaspäin, täytetään jauhelihaseoksella, suljetaan viipaleilla. Paistetaan uunissa keskitasolla 25 min 220 C lämpötilassa.
  5. Jogurttiin lisätään murskattu valkosipulikynsi, minttu, oliiviöljy, sitruunan tai limen mehu, suola ja pippuri. Sekoitetaan, kastike valmis.
  6. Tarjotkaa vihannesten tai salaatin kera.

 

Voila, Bon appetite:)))

 

 

Facebooktwittermail

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *