Kilppariasiaa asianomaisille vol.2

Maanantaita kaikille! <3

Vielä lyhyesti kilpirauhas asiaa koskien….

Mikä tyroksiini?

Yksinkertaisesti kilpirauhanen vaikuttaa elimistön toimintaan todella laajalti, ja siksi oireet ovat yksilöllisiä jonka vuoksi ongelman havaitseminen vie pitemmän aikaa. Vajaatoiminnassa kyseessä on tyroksiinihormonin liian vähäinen tuotanto.

Oireet saattavat kehittyä pikkuhiljaa vuosien mittaan, jonka vuoksi se todetaan vasta aikuisiällä. Joskus oireet voivat olla todella radikaalisia ja tapahtua hyvinkin lyhyen aikavälin sisällä jolloin hakeudutaan herkemmin hoitoon.

Hoitamattomana kyseessä on iso terveysriski.

Jos on oireita ja epäilee sairastuneen, on hyvä etsiä käsiin hyvä endokrinologi yksityiseltä puolelta. Tarkasta arvot ja pidä päiväkirjaa oireista. Suomen viitearvot ovat niin laajat, ettei pelkästään niiden pohjalta voi tehdä mitään johtopäätöksiä.

Lääkitys

Vajaatoimintoa hoidetaan tyroksiinilääkityksellä, joka on muuten ihan täysin hormoni lääkitys. Se on hyvä ottaa huomioon jos on yhtä hihhuli hippi kun minä, eli käytännössä olen kaikkea hormonilääkitystä vastaan.

Jos tilanne sitä vaatii, on lääkitys kumminkin väistämätön hetkellisesti. Itse uskon vielä toistaiseksi siihen että melkeinpä kaikkeen pystyy vaikuttamaan omilla elintavoilla. Olen joutunut käyttämään tyroksiinia, mutta se on vahvasti omia periaatteita vastaan joten olen jättänyt kaiken kokonaan pois.

Turha lääkitys on aina turhaa, eikä edistä kenenkään hyvinvointia. Pienellä määrällä voi silti testata muutaman kuukauden jaksolla miten se vaikuttaa arvoihin testatakseen omaa tilaansa.

Siinä se pakollinen ”välipostaus” niin pääsee siihen mikä oikeasti on kiinnostavaa…..

 

<3

 

Facebooktwittermail

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *