Ennakkoluulot kumoon part 2 – ”Minkälaiset ihmiset muka käy twerk-tunneilla”

Ennakkoluulot kumoon part 2
”Minkälaiset ihmiset muka käy twerk-tunneilla?”

Aika palata takaisin kumoamaan twerkkiin kohdistuneita ennakkoluuloja 🙂

Viime kerralla kerroin omia ajatuksiani twerkistä tanssilajina. Viimeksi pyrin myös kumoamaan väitteen siitä että twerk ei ole tanssilaji. Tällä kerralla meidän ennakkoluulona on ”Minkälaiset ihmiset muka käy twerk-tunneilla?”. Törmään usein edellä mainittuun kysymykseen. Kysymyksen esittäjä ei luonnollisestikaan ole itse aiemmin käynyt twerk-tunnilla, ja tällöin onkin luonnollista pohtia että minkälaiset ihmiset twerkkiin hurahtavat. Seuraavassa vastauksia tähän.

Twerk-tunneilla käy kaikenikäisiä ja kaikenkokoisia sekä naisia että miehiä. Osa hakeutuu tunneille, sillä haluavat ylittää itsensä tai ovat aina halunneet oppia liikuttamaan peppua. Osa saattaa ajatella tunteja oikein hyvänä liikuntamuotona. Joillekin tunnit ovat hauska tanssimuoto, ja toiset taas saattavat ajatella twerkkausta itsetuntoa kohottavana lajina (mitä se onkin 😉 ). Jokaisella on oma motivaationsa ja kimmokkeensa tunneilla käymiseen. Varmasti kaikkien twerkkiin hurahtaneiden mielestä suurin motivaatio kuitenkin kumpuaa lajin hauskuudesta!

Twerkkiä tanssiakseen ei tarvitse olla tietynlaista vartalotyyppiä. Vaikka moni niin etukäteen ajatteleekin, niin twerkkiin ei siis tarvita isoa peppua. Aivan varmasti kaikenlaiset ja -kokoiset peput saadaan tunnilla liikkumaan. Twerkkiä harrastaakseen ei tarvitse olla myöskään kovaa fyysistä kuntoa. Vaikka laji onkin kovaa hikoilua ja fyysisesti raskasta, niin ennen tunnille tuloa ei tarvitse ajatella omaavansa kovaa kuntoa. Kunto kasvaa takuuvarmasti tanssituntien myötä! Ei tarvitse myöskään olla aiempaa tanssitaustaa tullakseen twerk-tunnille. Monet tunneilla käyvät eivät ole harrastaneet mitään tanssilajia aiemmin, osa taas on saattanut tanssia pitkäänkin muita tanssilajeja.

12279408_10208493107662997_1691613526_oMonet tytöt kertovat ennen ensimmäiselle twerk-tunnille tuloaan, että heitä saattaa jännittää. Ymmärrän täysin pienen jännityksen, ja pyrinkin tunneilla rentouttamaan tunnelman huumorin avulla ja lepposalla tunnelmalla. Tunneilla saa kysellä ja ihmetellä kaikenlaisia pepun liikutteluun liittyviä asioita 🙂

Tällä hetkellä twerkin harrastajat koostuvat pääosin naisista, mutta myös muutama innokas mies löytää aina välillä tiensä tunneille. Ikähaarukka tunneilla on suuri; nuorimmat tunneilla mukana olleet ovat 12-vuotiaita ja vanhimmat noin keski-ikäisiä. Suurin osa twerk-tunneista on K16, mutta nuorempien osallistujien kohdalla tunnin rakenne on hieman erilainen verrattaen normaaliin K16 tuntiin.

12290492_10208507066811967_803031133_oOn mahtavaa, että twerk kansanomaistuu jatkuvasti ja tunneille uskaltautuu kokoajan uusia innokkaita oppilaita. 🙂 Tiivistäen voin sanoa että twerk-tunneilla ei käy vain tietynlaisia ihmisiä, vaan tunneille voi tulla mukaan kuka vaan. Avoimin mielin vaan mukaan kokeilemaan! 🙂

 

Facebooktwittermail

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *