Ruokapöydän kesäherkkuja
Vaikka elän ruokavalion mukaan, on minulla vielä tässä vaiheessa lupa ja mahdollisuus muokata syömisiäni vapaasti annettujen makrojen sisällää. Muuten saan siis vapaasti päättää, mitä suustani alas nielaisen. Vaatiihan tämä hieman joskus vaivannäköä, mutta samalla se tuo huomattavasti pelimerkkejä siihen, ettei safka ala kyllästyttää.
Minähän rakastan ruoanlaittoa ja kokkaan aina ”päästäni”. En koskaan katso reseptejä tai suunnittele kovin tarkasti leipomuksiani. Tänäänkin vain kaupassa tuli sellainen fiilis, että illaksi haluaisin jotakin uutta ja hyvää, kun kerran siihen oli mahdollisuus… niinpä syntyi idea täytetyistä herkkusienistä ja omena-kookos-kaneli-jäädykkeestä! Idea lähti kyyttövasikoiden jauhelihasta (luonnollisesti Mayors gymin luomuruokapiirin kautta tilattua), joka odotti kaapissa paistajaansa. Hevihyllyssä sitten minua odotti komeat isot grilliherkkusienet ja jäätelöfani alkoi miettiä jätskinkorvikkeita….
Kuinka nämä herkut sitten syntyivät ja mitä niihin tarvittiin?
Täytetyt herkkusienet (2 isoa annosta)
400g haluamaasi jauhelihaa
Punasipuli
1prk vähärasvaista kermaviiliä
100g raejuustoa
100g tulista tomaattisalsaa
Isoja herkkusieniä 8-12kpl
Mausteita oman maun mukaan
1000 kaloria / 36g rasva / 49g hiilaria / 123g proteiinia
Poista sienistä kannat ja koverra pienellä lusikalla hatun ”koloa” vielä hieman isommaksi. Ruskista jauheliha ja punasipuli, lisää raejuusto, salsa ja kermaviili ja hauduta hetki. Lisää haluamiasi mausteita, itse käytin oreganoa, mustapippuria, valkosipulisuolaa ja chili-balsamicoa ja chili-suolaa. Täytä herkkusienet, paista kypsäksi (n. 15 min) 200 asteessa ja tarjoile haluamiesi lisukkeiden kanssa.
Jäädyke (2 isoa/ 4 pientä annosta):
8 valkuaista
Steviaa
1 uuniomena skyr
30g kookoshiutaleita
Kanelia
404 kaloria / 20,2g rasva / 11g hiilaria / 41g proteiinia
Vatkaa stevia ja valkuaiset vaahdoksi. Nostele tämän jälkeen varovasti sekaan skyr, kookoshiutaleet ja kaneli. Nosta annoskulhoihin ja laita jäätymään pakastimeen. Annoskoosta riippuen pakastus ottaa 1-3h. Ei kannata ihan umpijäähän pakastaa, sellainen sopivasti kohmeisen hileinen on paras 🙂 Kevytä, vähähiilarista ja superhyvää! Toinen, nyt dietille sopivampi herkku syntyy pelkästä steviasta, valkuaisista ja suklaanmakuisesta hydrolosaatista, aijai kun on herkkua! Kannattaa kokeilla omilla lempparimauilla asap!
Joko sinä tiedät, mitä huomenna (tai jo tänään) teillä syödään :)?
EDIT; Nyt tämä ruoka ei mene tämänhetkiseen diettiruokavaliooni enää, mutta meni vielä hetki sitten…. 🙂