Raskausajan ravinto vol.2

Tässä vähän venähtäny nää kirjoitusvälit mutta tää mun uus pomo on sen verta vaativaa sorttia ettei siinä auta muu kuin palvella häntä näin vaadittaessa..eli kokoajan 😃

Elikkäs, kerroinki jo aiemmassa kirjoituksessa siitä että muuntelin syömäni ravinnon makroja, verensokerini ( raskausajan diabetes) vuoksi. Olen aina ollut insuliiniherkkä enkä siksi oikeestaan ollu yllättynyt että arvo oli 0.2 pykälää yli rajan. Mutta radi-diagnoosin mukaisesti, olen synnytettyäni kokenut ihme parantumisen joten ongelmaa ei enään ole.

 

Raskausaikana monet ruoka-tai nautintoaineet ovat kiellettyjä. Itselleni tämä tosin tarkoitti vain tuskallista sushi-paastoa sekä henkistä irtaantumista rakkaasta lakritsista (salmiakkia kyllä nautin!). On tietty muitaki joita ei suositeltu mutta itselläni lähinnä nuo kiusasivat. Raskausaikana tulisi syödä mahdollisimman hyvin ja terveellisesti, tärkeää syödä tarpeeksi muttei liikaa!!😂😂

Vaikka itse karsin nuo muodikkaat hh-lähteet minimiin ruokavaliostani, sain hh silti mm. juureksista sekä kasviksista. Rakastuin myös Rostenin siemenleipään😍 Hyvien rasvojen sekä proteiininlähteiden käyttö pitää verensokerin hyvin tasaisena ja olon virkeänä. Pidän siitä. Ruokaa saa myös syödä valtavia määriä!👌

Lisäravinteet; treeniä tukevat energia- ja aminohappovalmisteet sekä palautus/proteiinituotteet laitoin kyllä pannaan raskauden ajaksi sillä näyttöä niiden vaikutuksesta sikiön kehitykseen ei ole, enkä halunnut testailla niitä omallanikaan. Muutaman proteiinipatukan söin kyllä ja niistäkin oli huono omatunto!

Mielestäni siis tärkeintä on muistaa syödä ja juoda hyvin ja säännöllisesti. Kuitenkin ”kahden edestä”syönti on hyvin petollinen tapa sallia itselleen ylensyönti ja täten käyttää raskautta tekosyynä järjettömiin lihomisiin. Eriasia on raskaushormonin aiheuttama painonnousu, joka on jokaisella naisella yksilöllinen eikä siihen pysty vaikuttamaan. Mutta näin kokemuksen kautta, sitä ei kannata lähtee auttamaan huonoilla ruokailuvalinnoilla. Itselläni tosiaan paino ei mitään älyttömiä noussut, maltilliset 13.5kg viimeisimmästä mittauksesta jossa jo nestettä puski kehoon niin että ahdisti!

Mä tosiaan kuulun siihen onnekkaaseen ryhmään jolla ei ollut pahoinvointia ja täten pystyin pysymään ruokailutavoissani hyvinkin pitkälle. Kasvava kohtu kylläkin verotti vatsalaukkuni tilavuutta ja esim.ravintolassa ruokaileminen oli hankalaa sillä annoskoot vaan pienenivät.

Hyvä puhdas ruoka, antaa keholle energiaa ja hyvää vointia. Parhaat edellytykset toimia parhaalla mahdollisella kapasiteetilla.

Voit toki ottaa ja syödä  kalorisi mistä haluat, vaikka karkista ja jos viilaa hh ja kcal muusta ruoasta, ei juurikaan liho..mutta kehonkoostumus muuttuu kyllä. Olet mitä syöt!

Mullon siis maitopoika 😅Täällä vauva-arki jyllää ja poika kasvaa! Onneksi! Nukutaan vähä ja syödään vähän ja huonosti välillä…mut yritän kokoajan parantaa kumpaakin!

Seuraavaan kertaan!! 😊

 

 

Facebooktwittermail

Yksi kommentti “Raskausajan ravinto vol.2

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *