Frittata – maailman herkullisin munakas
Pääsiäisen ylensyönnistä on nyt toivuttu ja päätin jakaa teille yhden mun lemppariresepteistä! Tämä ohje toimii niin herkullisille brunsseille kuin laiskoihin päiviin kun ei vaan jaksa käydä kaupassa.
Tälläkertaa käytin kaikkea mitä jääkaapista löytyi; tuoreita herkkusienia, prosciutto -kinkkua, pekonia, tomaattia, puna- ja valkosipulia, sekä päälle juustoraastetta. Täytteeksi käy lähes kaikki mahdollinen, testattu on myös mozzarellajuustoa, tonnikalaa, kanaa, paprikaa ja kaikki toimivat mielettömän hyvin.
Itse teen frittatani aina seuraavalla reseptillä:
10 munaa
kaksi kermaviiliä
täytteet
suola, pippuri, curry ja chili
Sekoita kananmuna, kermaviili ja mausteet. Voitele vuoka, lisää täytteet ja kaada kananmuna-kermaviiliseos täytteiden päälle. Lisää hieman juustoraastetta ja paista 175C noin puolituntia.
Huom! reseptin voi tehdä myös pienempänä viidellä munalla, jolloin tarvitset vain yhden kermaviilin
Paista munakasta niin kauan kunnes se on jähmettynyt täysin ja saanut väriä, tämän jälkeen se on valmis nautittavaksi!
Ihanaa loppuviikkoa!
Rita