Kevätflunssan taltuttajat.

Vapun jälkeen se sitten iski, nimittäin kevätflunssa ja olo oli kuin jyrän alle jääneellä. Kaikista vaikeinta oli vain olla paikallaan, kun keli oli mitä parhain ja treenipirkko kummitteli takaraivossa, sillä oli kiire treenaamaan. Jotain kuitenkin opin muutaman vuoden takaisesta ärtsystä flunssasta, koska myös silloin oli kiire treenaamaan ja flunssa kestikin sitten kuusi viikkoa. No farmaseuttihan tämän tiesi, muttei voinut vastustaa kiusausta. Parempi ottaa muutama päivä iisisti, niin pääsee huomattavasti vähemmällä.

 

 

Mulla usein sairastuminen liittyy jonkin suuremman stressin laukeamiseen, silloin helposti kroppa antaa itselleen ns. luvan sairastaa, kun ei tarvitse jatkuvasti suorittaa ja miettiä aikatauluja.

Tässä teille muutama mainio hyväksi havaittu flunssan taltutus vinkki:

Glutamiini. Glutamiini on aminohappo, jota elimistö käyttää erityisesti suolenseinämän uusiutumiseen. Suolisto on todella tärkeä osa immuunipuolustusta ja, jos suoliston kunto on heikko pääsevät bakteerit helpommin elimistöön vaurioituneen suolen seinämän läpi.

D-vitamiini. Etenkin täällä Suomen melko vähäaurinkoisessa ilmastossa on D-vitamiinia hyvä ottaa lisänä jopa ympäri vuoden. D-vitamiini on immuunipuolustuksessa tärkeä avaintekijä ja samalla se edesauttaa luuston kuntoa, koska D-vitamiinin avulla kalsium imeytyy paremmin.

Vesi + neste. Kipeänä kannattaa nauttia mahdollisimman paljon nesteitä. Paras näistä on tietysti vesi. Juomalla edesautat liman eritystä. Kuumeessa on tärkeää juoda, sillä elimistön lämpötilan kohotessa menetät paljon nestettä. Juomalla tehostat myös elimistön omaa puhdistusjärjestelmää, jolloin kuona-aineet ppostuvat tehokkaammiin muun muassa siksi, että virtsan eritys lisääntyy.

Syö hyvin ja terveellisesti myös kipeänä. Tiedän, että se voi olla haasteellista, kun ruoka ei maistu miltään, näläntunne on tipotiessään, eikä oikein jaksaisi kokatakaan. Elimistö tarvitsee kuitenkin parantuakseen helposti hyödynnettävää puhdasta energiaa. En lipsu ruokailuistani edes kipeänä ja olen huomannut, että tämä nopeuttaa parantumista huomattavasti.

Smoothie

 

Smoothie

 

Smoothie

 

Vihdoin alkaa tauti helpottaa ja huomenna olisi treenin aika. Tervettä kevättä kaikille ! 🙂

 

<3: PeppiJohanna

Facebooktwittermail

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *