”Kameli kunniaan? Havanalaiset h*orat pukeutuvat näin.”

Ja näillä sanoilla alkaa tämänkertaisen blogin aihe, joka on mulle lähellä sydäntä, jonka puolesta olen valmis huutamaan, raivoamaan ja jankuttamaan maailman tappiin. Nimittäin kiusaaminen. Olen sitä maailman eniten vastaan. Jos näen sitä jossain, olen mitä luultavimmin sielä räksyttämässä, kiusaajille tottakai.

Tästä iltalehden linkistä pääset näkemään mistä kaikki lähti. Mistä minä vedin kilon hernepalkoja nenään. Aikuinen, olevinaan jokin ammattitaitoinen ex-toimittaja, kirjoittanut JULKISEN päivityksen, johon on tägännyt muita ihmisiä katsomaan, miten nuori ja kaunis nainen on pukeutunut. Miten tämä tilanne eroaa ”tavallisesta”, usean lapsen kokemasta kiusaamisesta, jossa kiusaaja kutsuu muut porukalla lällättelemään ja haukkumaan yhtä?

Kaikista hirveintä tässä ihan oikeasti on se, ettei tämä kiusaaja edes itse tajua tekevänsä väärin. Ihmettelee, miten media on tähän tarttunut (aivosolut eivät kai riittäneet ymmärtämään mitä saattaa käydä, kun julkaiset julkisen päivityksen facessa) ja kaiken päälle vähättelee asianomaisen reaktiota.

Shirly on täysin totaalisen ymmärrettävästi järkyttynyt ja surullinen. Kuka ihan oikeesti on niin vähä-älyinen, että luulee olevansa oikeutettu tällaiseen kommentointiin julkisesti? Minä en haluaisi lukea itsestäni tällaista. En haluaisi lukea siskostani, en lapsistani, ystävästäni, tai kenestäkään muustakaan tällaista paskaa. Varsinkaan, jos kommentoijat olivat joitain, jota kommentoinnin kohteeksi joutunut arvosti. Toivon mukaan ei arvosta enää, sillä nämä eivät sitä ansaitse.

”Vaikka Shirly on söpö, niin tuo pornohiihtohaalari on kyllä universumin hirvein. Miten voidaan laittaa moisessa esiintymään?” 

”Sorry nyt, kun haet missikilpailuun, niin se on pelkää arvostelua. Sen on kestettävä, joten on turha hyssytellä ja voivotella, että ei saa arvostella!”

”Jos ei missiemolla ole makua eikä osaamisentaitoa , on se emo pantava pikaisesti vaihtoon..”

Jokaiselle jonnekin kauas 60-luvulle jämähtäneelle, mieleltään muumioituneelle ja suvaitsemattomalle muodin ja kauneuden ”ammattilaiselle” haluan sanoa, että tervetuloa vuoteen 2017! Tällä vuosituhannella naisella on oikeus pukeutua jumpsuittiin, näyttää rintavarustus, olla vaikka alasti ilman, että kenenkään tarvitsee ihan välttämättä sanoa negatiiviset ajatuksensa ääneen julkisesti. Mun motto on, että sananvapaus on oikeus, ei velvollisuus.

Minäkään en ole mikään Jeesus. Minulla on paljon mielipiteitä ihmisistä. Todella paljon negatiivisia mielipiteitä. Ainoa ero on se, että en sano niitä julkisesti. En ikinä voisi satuttaa toista ihmistä kertomalla negatiivista mielipidettäni, jota kukaan ei kysynyt. Ja nämä kommentoijat oikeasti olivat sitä mieltä, että eivät tarkoittaneet loukata. MITÄPÄ TE SITTEN AJATTELITTE? Kuka haluaisi oikeasti lukea tuollaista?

Eräskin ääliö kommentoi, että ”Sinä luet ja tulkitset nuo kommentit ihan eri tavalla kuin minä. Sillehän me emme voi mitään kumpikaan.”. Vastasin hänelle, että ”Sinäkin ilmeisesti olet äiti. Jos sun pojasta huudellaan julkisesti, että pukeutuu, kuin homo (valitsin jonkun yleisemmän haukkumasanan nuorten poikien keskuudessa) ja tämä satuttaa poikaasi, tekeekö se huutelijoiden toiminnasta oikeutettavaa, että he vain tulkitsevat huutelun eri tavalla, kuin sinun poikasi?” 

Näiden ihmisten kommentit on ala-arvoisia, eikä niillä ole mitään tekemistä arvostelun kanssa. Arvostelu on kehityskeskeistä. Mitä kehittävää on haukkua toisen persoonallista pukeutumistyyliä huorahtavaksi? Menkää itseenne. Jos kerta olette niin helvetin ammattimaisia ja niin kauniita, kuten entisajan missit sanojenne mukaan ovat niin seuraavaksi kehityskohteeksi suosittelen opettelemaan käytöstavat toisia ihmisiä kohtaan, sekä hankkimaan empatiaa. Jos jostain alelaarista sattuu löytymään, niin sydänkin olisi ihan hyvä hankinta.

Tämä pelkuri oli äskettäin poistanut päivityksensä, tai piilottanut sen. Erittäin raukkamaista huudella, jonka jälkeen perääntyä. Ei kannattaisi suoltaa paskaa, jos joutuu syömään sanansa. Ja missä on julkinen anteeksipyyntö tuon kaiken jälkeen? Se ei riitä, että asia on nyt poistettu. Me muut tiedetään ja muistetaan, mitä olet sanonut. Shirly muistaa varmasti pitkään. Ja teidän on ihan turha vähätellä tätä. Tämä asia on juurikin niin vakava ja iso ongelma, kuin miksikä se paisutettiin. Tämän kaltainen toiminta ei koskaan lopu, jos siihen ei kukaan puutu. JA MINÄ PUUTUN! Minä en hyväksy tällaista käytöstä. Tee päätös tänään, älä sinäkään hyväksy.

Me ollaan jokainen kauniita, hyviä ja voimaannuttavia, jos me halutaan olla. Hyväntahtoisuus ei maksa sulle mitään ylimääräistä. Siitä saa positiivista energiaa. Kun annat hyvää, saat hyvää. Ollaan hyviä toisillemme, kannustetaan ennemmin, kuin lannistetaan.

Kuvien kommentoijien yksityisyyttä on tottakai suojattu sensuroimalla pikkukuvat asianmukaisella tarralla. Paska ihminen saa paskaa päällensä.

Voimaa ja rakkautta kaikille viikonloppuun!

<3: Minttu

Facebooktwittermail

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *