Viimeiset treenit ennen lomaa

Ajattelin tulla vielä kirjoittelemaan vähän kuulumisia sekä juhannussuunnitelmia ennen huomista, jolloin melkeinpä heti työpäivän päätteeksi hyppäämme taksiin kohti Helsinki-Vantaan lentokenttää. Suunnitelmissa on viettää vajaa viikko Barcelonassa, eli tällä kertaa perinteinen suomalainen juhannus jää välistä. Saavumme paikan päälle keskiviikkoiltana, ja paluu Suomeen on maanantaina päivällä. Sopiva miniloma ja irtiotto arjesta! 🙂 Ensimmäiset päivät menevät varmaankin pääosin kierrellessä kaupungilla ja nauttiessa ruoasta sekä lämmöstä, sillä koko reissun ajaksi on lupailtu poutaa ja +25-30 astetta. Olimme myös samaan aikaan vuosi takaperin Barcelonassa, emmekä sattumalta. Reissumme kohokohtia oli ja tulee olemaan tänäkin vuonna ehdottomasti tuolloin järjestettävät Sónar Festivalit, joissa itse olin viime kesänä ensimmäistä kertaa. Ostin meille kahden illan liput (pe-la), ja pakko sanoa että olen jo etukäteen todella innoissani tämän vuoden artistikauttauksesta. Itse tapahtumakin oli jo itsessään niin mieleenpainuva, että oli heti selvää että sama reissu tullaan tekemään tänäkin vuonna. Koko kaupungissa on muutenkin festareiden aikana järjestettäviä off-tapahtumia, joihin esimerkiksi meidän ystäväpiiristämme on lähdössä iso porukka pelkästään nauttimaan niistä. Tulen varmasti kertomaan reissusta enemmän kuvarikkaan postauksen kera, mutta tässä hieman fiilistelyä viime vuodelta:

image-14
Fiilistelyä Barcelonan kattojen yllä festareiden jälkeen.
IMG_1262
Kävelyllä pitkin kaupungin kapeita katuja.
IMG_1267
Sónar Festival – Rudimentalin keikalta
IMG_1274
Festareilla on jopa mahdollista ajella UV-valaistuilla törmäilyautoilla 😀

Huomispäivän aikataulu on siis aika tiukka, sillä myös varsinainen pakkaaminen jäi omalta osaltani huomiselle – kotiuduin nimittäin vasta äsken iltavuorosta ja aamuvuoro kutsuu jo 6:30. Noh, toisaalta eipä sitä mahdottomia tarvitse pakkailla. Shortseja, kesämekkoja, biksuja.. Pitkähihaisia en tule varmasti hirveästi tarvitsemaan kuin lentomatkojen aikana. 😀

IMG_1285
Auringonnousu Barcelonassa.
IMG_1288
Ruokapuoli on myös ehdottomasti kärkilistalla sen suhteen, mitä odotan reissulta! Seuraavat 6 vuorokautta tiukat ruokavaliot saavat kyytiä, ja aion nauttia täysillä niin tapaksista, äyriäisistä, cavasta kuin sangriastakin! 😀

Ajattelin myös vielä avata hieman alkuviikon kuulumisiani. Olen siis nyt pari viikkoa treenaillut uudella treeniohjelmalla, ja tuntumaa ja tuloksia on todellakin tullut. Helposti sitä jämähtää vanhaan ohjelmaan ja tuttuihin juttuihin, ja jo pelkästään uudella jaolla tai vaihtelemalla liikkeitä voi saada taas vauhtia kehitykseen. Itsellä ei tällä hetkellä ole tavoitteena enää maksimaalinen lihaskasvu, vaan enemmänkin tasapainoinen lihaskehitys ja miksei samalla rasvanpoltto. Viime vuoden puolella kasaantunut opintojen ja työn ja kaiken muun yhdistelmä stressasi niin paljon, että painoa tippui vajaassa vuodessa reilu 6kg. Ja voin kertoa, että meikäläisen kropassa se tuntuu paljolta kun kyse on kokonaan lihasmassasta. Olen aina ollut melko hoikka, enkä ollut painanut alle 60kg sitten yläasteen. Olo olikin joulun aikaan kuin kuivan kesän oravalla, koska pelkkä arjen pyörittäminen oli vienyt mehut niin totaalisesti ettei salille tuntunut edes ehtivän. Vuoden vaihteen jälkeen sain uudelleen kiinni niin treeni kuin ruokailurytmistä, ja lihaskunto alkoi palautua. Säännöllinen treenirytmi on vuorotyöläisen ja opiskelijan arjessa niitä puolia, joista en mielellään lähde tinkimään enää koskaan. Ei koskaan voi liikaa painottaa, miten suuri osa liikunnalla ja terveellisellä ravinnolla on yleisessä jaksamisessa. 

image-9
Ehdoton lempparilaite! Tällä sujuu niin tiukempi porrastreeni kuin kevyempikin lämmittely. Vastaavanlaiset löytyy onneksi nykyään melkein jokaiselta salilta.
image-8
2 viikkoa takana Fit for Bikini-valmennusta. Miltä mahtaa näyttää 4 viikon päästä?

image-7
Kevät sujui siis treenaillen vanhoilla omilla opeilla, ja vastapainona innostuin monista kehonpainoharjoituksista. Muunmuassa joogasta (erityisesti astanga ja hatha) on muodostunut ehdoton lempparini, vaikka aikaisemmin en olisi voinut kuvitellakkaan saavani edes kämmeniä lattiaan. 🙂 Kevät vierähtikin sitten enemmänkin siellä salin puolella, kuin punttiksella painoja nostellen. Noh, kaksi viikkoa takaperin päädyin viimein ottamaan ryhtiliikkeen ja aloitin kesäkuuni Fitnet.fi:n valmentajien laatimalla Fit for Bikini-ohjelmalla. Voin jo nyt kertoa näkeväni ja erityisesti tuntevani kehitystä muunmuassa korsetissa, jonka tasapaino on aina ollut vähän meikäläisen ongelma-alueita sen jälkeen kun lopetin kilpauinnin. Myös jalkoihin olisi kiva saada lisää lihaa stressin myötä hukattujen tilalle.

image-6

Mutta nyt hipsin unten maille, huominen aamuvuoro hujahtaa varmasti silmän räpäyksessä kun ajatukset pyörii jo lomassa. Yritän ehtiä postailemaan välikuulumisia myös reissusta sen minkä lomailulta malttaa ja ehtii. Seikkailuja ja päivittäisiä fiilistelyjäni voi seurailla myös instagramissani tunnuksella minnamria.

Hyvää yötä ja ihana loppuviikkoa ihmiset!

 

Facebooktwittermail

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *