Uusi viikko, uudet kujeet sekä treeniohjelmat

Huhhuh mitä vauhtia viikot tuntuu nykyään viilettävän ohi! Taas ollaan keskiviikkoaamussa, vaikka tuntuu siltä että ihan juuri pari päivää sitten viimeksi päivittelin tänne ja lupailin kertovani treenifiiliksiäni kuluneesta valmennuksesta – ja nyt siitä on jo yli viikko! 😀 Pakko tosin myöntää, että nämä kaksi viikkoa olen painanut töissä yövuoroa, mikä omalta osin sotkee rytmit ja aikataulut aika lahjakkaasti – hyvä jos ehtii nukkumisen ja treenaamisen lisäksi juuri muuta tekemään. Yövuoroni kestää aina 11 tuntia, joten jos siihen päälle haluaa nukkua vielä kunnon unet, ei vuorokaudessa tunnit tahdo riittää hirveästi kavereiden näkemiseen tai muuhun ”ylimääräiseen”.

Viime viikolla rutisteltiin tosiaan loppuun Fit for bikini-valmennuksen kuudes viikko. Kaikki 6 treeniviikkoa ei tosiaan tulleet ihan peräkkäin omalla kohdalla, sillä välissä oli milloin lomaa, milloin ulkomaanmatkaa. Uskon, että parhaimman hyödyn ja tulokset olisikin varmasti saavuttanut vetämällä koko jakso kokonaisuudessaan putkeen, sillä välillä itselle tuli viikonloppuja ja viikkoja jolloin ei todellakaan treenattu, vaan syötiin mitä sattuu tapaksista gelatoon ja nautittiin enemmän tai vähemmän alkoholia siihen päälle. Näistäkin tekijöistä huolimatta voin todeta treenin ja ruokavalion menneen perille, ja on niitä tuloksiakin taidettu saada!

Mistä sitä oikein lähdettiin?

 

imageimage
Kuten aikaisemmin kirjoittelin, viime kevät kului meikäläisellä lähinnä aerobisen sekä joogan parissa. Hurahdin kehonpainoharjoitteluun, mutta viime syksynä stressin vuoksi kuihtuneeseen kroppaan se ei juurikaan lihasta tuonut. Rasvaprosentti oli luonnollisesti pieni, mutta pakko myöntää että nyt jälkikäteen itseäkin ihmetyttää miten lihaksittomassa kunnossa sitä oikein oli. 😀 Myös ruokailutottumukset olivat päin metsiä, sillä vuorotyön takia syöminen helposti unohtuu tai sitten syön liian vähän. Tämä on ollut aina mun akilleen kantapääni, sillä eihän sitä jaksa eikä kroppa myöskään kasvata lihasta jollei sitä rakennusainetta ole. Saatuani käsiini Fit For Bikini-treeniohjelman ja ruokavalion, syttyi heti ekojen treenien myötä taas uusi polte ihan siihen perinteiseen punttitreeniinkin. Oli kiva noudattaa pitkästä aikaa uutta ohjelmaa, jossa oli sekä vanhoja tuttuja juttuja että uusia kikkoja, mikä tietenkin vaihtelevuuden vuoksi teki jo itsessään treenistä mielekkään. Ruokavaliokin laitettiin remonttiin, mutta edelleen pakko todeta että omalla kohdalla olisi jopa voinut vielä enemmän sitä ruokaa lapata lautaselle. Uskon tosin että tämä tulee omalla kohdalla muuttumaan pidemmällä aikavälillä ja säännöllisemmän elämänrytmin myötä, sillä esimerkiksi lomaviikkoni aikana huomasin syömisten suunnittelun ja valmistamisen olevan huomattavasti helpommin toteutettavissa. Suosittelen lämpimästi kokkailemaan safkat etukäteen valmiiksi jo edellisenä päivänä, helpottaa hurjasti! Omalla kohdalla tämäkään ei tosin aina auta, sillä yhdessä työpaikassani liikun paljon autolla eikä esimerkiksi ruoan lämmittäminen onnistu jos en pääse toimistolle ruokataukoa viettämään.

Millaisia tuloksia sieltä sitten saatiin?

image

image

Alkoihan sitä lihaa viimein kertyä luitten päälle! Nyt omia kuvia vertaillessa voi todeta, että onhan sinne käsiinkin viimein tarttunut jotain, ja kuten aikaisemmissa postauksissa fiilistelin, myös alakroppaan on myös saatu muotoa! Uskon vahvasti, että vielä isompia muutoksia olisi saavutettu, mikäli ohjelman noudattaminen olisi ollut yhtäjaksoista ja elämänrytmi hieman säännöllisempi – kolmivuorotyössä kroppa luonnollisesti ei toimi ihan samalla tavalla kuin säännöllisessä vuorokausirytmissä. Ohjelman treenit olivat juuri sopivan tiukkoja, ja painottuvat juuri sellaiseen kehon muokkaukseen millaisesta itse haaveilen; lihaksikkaaseen mutta sporttiseen olemukseen, ilman mitään ”maksimaalisen lihaskasvun tavoittelua”. Ja ennen kaikkea HYVÄLLÄ FIILIKSELLÄ, treeniohjelma oli monipuolinen ja mielekäs eikä todellakaan tarvinnut nälkää nähdä ”dieetin” puolesta.
Tällä viikolla sain hyppysiini Fitnetin uuden ohjelman, Miami HIIT;in treenitohjelmat ja ruokavalion. HIIT tyylinen treenaaminen on minulle tuttua ja kuulunut jo pitkään osaksi omia treenejä, joten nyt onkin hauska nähdä millaisia tuloksia saadaan aikaiseksi kokonaan sen ympärille rakennetulla valmennuksella! Toinen uusi ohjelma, Bikini Bible, olisi varmasti ollut luonnollinen jatkumo edellisen päälle – halusin kuitenkin kokeilla jotain muuta vaihtelun vuoksi. Pääseehän siihen vanhaan tuttuun aina palaamaan. 😉

image
Hymy herkässä Pori Jazzeilla
image
Emeli Sandé @ Pori Jazz 2015

image

Taakse jäänyt viikonloppu kuluikin Pori Jazzeilla ystävien kanssa. Skumppa virtasi ja tippa linssissä kuunneltiin toinen toistaan upeampia artisteja – erityisesti mieleen jäi esiintymistaidoiltaan Jessie J sekä henkilökohtainen suosikkini Emeli Sandé. On sinänsä huvittavaa, että vaikka 19 vuotta elämästäni asuin 50 kilometrin päässä Porista, tämä oli ensimmäinen kerta kun päädyin itse festareille asti! On sitä tietenkin tullut fiilisteltyä juhlahumua jazzkadulla, mutta koskaan aikaisemmin en ole Kirjurinluotoon asti lähtenyt. Ehkä se myös vaati neljä vuotta poissaolemista, ennenkuin kiinnosti alkaa enemmän reissaamaan takaisin kotinurkille – who knows!
Takana on jo nyt tämän kesän osilta aikamoinen festarikattaus – Sonar festivalit Barcelonassa, Summer Up, Ruisrock ja Pori Jazz koti-Suomessa, ja heti tulevana viikonloppuna juhlitaankin Summer Soundeja! Itsellä on kalenteriin buukattuna töitä vielä perjantaille ja lauantaiaamulle, joten paikan päälle saavun vasta lauantai-iltana jolloin mieheni myös on itse soittamassa ko. tapahtumassa. Toivottavasti saataisiin edes hieman kesäisempi keli festariviikonlopuksi!

Hyvää keskiviikkoa kaikille sekä tsemppiä treeneihin – itsekin pääsen vasta torstaina luultavasti testaamaan kunnolla uutta ohjelmaa kun viimeinenkin yövuoro on lusittu!

Facebooktwittermail

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *