Vegemessut

En suoranaisesti voi sanoa itseäni vegaaniksi, mutta lihaa en syö enää lähes ollenkaan, enkä juurikaan käytä maitotuotteita yms. Täysin ehdoton en näissä ainakaan vielä ole, mutta päivittäin teen parempia valintoja tämän suhteen. Ensiksi jätin maitotuotteet pois ihan vain yliherkkyyteni vuoksi sekä vähensin huomattavasti lihan syöntiä lähinnä terveydellisistä syistä, mutta nyt olen alkanut ajattelemaan enemmän myös ympäristövaikutuksia sekä eläimiä, niiden oloja ja sitä että se liha on oikeasti joskus ollut jotain ihka elävää.. (yäk)

Olen ihmistyyppinä vähän sellainen, että tarvitsen aikaa muutoksille ja opettelen uusia tapoja pikkuhiljaa askel askeleelta ja näin tämä siirtymävaihe sekaruokailusta kasvisruokailuunkin on käynyt tai siis käy koko ajan. Eihän Roomaakaan rakennettu päivässä!

esitteita

No mutta anyway, lauantaina järjestettiin ensimmäistä kertaa Helsingissä Vegemessut missä kävin pyörähtämässä ystäväni kanssa, joka on ollut jo 20 vuotta täysin vegaani. Nämä messut olivat menestys, sillä porukkaa riitti ja itsekin varmistuin lisää siitä, että olen menossa oikeaan suuntaan ruokailuni suhteen. Tapahtuma herätti myös vielä enemmän ajattelemaan eläinten oloja ja niiden kohtaloa.

Messuilla oli paljon erilaisia näytteilleasettajia, jotka jakoivat maistiasia ja vinkkejä kasvisruokailuun ja sen valmistamiseen. Otin mukaani myös nipun kaikenmaailman lehtisiä, joissa on lisää tietoa, vinkkejä ja reseptejä. Koska liikun paljon ja kasvisruokailu on suht uutta minulle, on minun otettava tarkasti huomioon se, että saan varmasti kaiken tarvitsemani  ravinnosta. Ja kun en mikään loistokokkikaan ole, niin ruoanlaitossakin on ollut jonkin verran uuden opettelemista ja tähän sainkin hyviä vinkkejä messuilta. Oli myös mielenkiintoista nähdä miten paljon erilaisia vaihtoehtoja ja vegetuotteita on olemassa, joista osasta ei edes makunsa puolesta huomaa mitään eroa.

oumph

ihmisia

Todella toivon, että messut järjestetään taas ensivuonna ja mahdollisimman moni lähtisi ennakkoluulottoman asenteen kera katsomaan mistä on kyse. Vegemessujen sivuilta suoraan kopioituna; ”Miksi? Haluamme tuoda vegaaniset vaihtoehdot helposti saataville ja näyttää, kuinka helppoa ja herkullista kasvissyönti voi olla. Vegemessut on voittoa tavoittelematon tapahtuma, jonka tarkoituksena on juhlia ruokakulttuurin muutosta ja esitellä herkullisia vaihtoehtoja.”

Kuulisin mielelläni ajatuksianne vegaaniudesta ja jos siitä heräsi jotain kysymyksiä, niin kysy ihmeessä!

 

-M

ig/sc: @miiramari

fb: Personal trainer Miira-Mari Muukkonen

Facebooktwittermail

9 kommenttia “Vegemessut

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *