Mistä motivaatiota?

Meillä on varmasti kaikilla joskus motivaatio hukassa, niin liikunnan kuin ruokailujenkin suhteen. Kun ei kiinnosta lähteä treenaamaan, eikä kiinnosta syödä terveellisesti ja joku tietty tavoite vielä jyskyttää koko ajan takaraivossa.. Jätetään yhdet treenit väliin, jätetään toisetkin treenit väliin, heitetään heti hanskat tiskiin ruokailujen kanssa, koska ”repsahdettiin” kahvitauolla maistamaan Pirkon tuomaa pullaa ja näin kierre on valmis. No mitenkä sen motivaation sitten saisi pysymään/takaisin niin treenaamiseen kuin terveellisesti syömiseenkin?

Ihan ensimmäisenä, etsi itsellesi paras tapa liikkua. Mieti, mikä liikuntamuoto saa sinulle hymyn huulille ja lähtemään treeneihin intoa puhkuen eikä vain raahautumaan väkisin paikalle. Silloin, kun liikunta on oikeasti mielekästä, niin motivaatio liikkumiseen pysyy paremmin yllä. Kannattaa myös miettiä niitä omia tavoitteita, miksi minä liikun, miksi minä haluan liikkua? Onko tavoitteet vain ulkonäköön liittyviä? Jos näin on, niin yleensä se motivaatio ei jaksa kauaa pysyä yllä. En sano etteikö ulkonäöllisetkin tavoitteet olisi hyviä, mutta kannattaa aina miettiä niitä myös vähän syvällisemmin. Joskus motivaation puute voi myös johtua väsymyksestä, eli anna kropalle aikaa palautua ja huolehdi riittävästä levosta, jotta sinulla on energiaa ja sitä kautta myös motivaatiotakin liikkua.

Liiku just niin kuin hyvältä tuntuu.

Mitä tulee terveelliseen syömiseen, niin älä ota sitä liian vakavasti. Älä tee itsellesi kieltolistoja, opettele askel kerrallaan, ateria kerrallaan parempiin valintoihin. Terveellisesti syöminen ei todellakaan tarkoita pelkkää kanaa ja parsaa, vaan se on ihan perus kotiruokaa. Vaikka vihersmoothie olisi kuinka trendikästä ja terveellistä, mutta jos se saa sinussa vain kuvotusta aikaan, niin älä, hitto vie, syö sitä. Etsi itsellesi toimivat toimintatavat ja syö ruokia, joista oikeasti nautit. Uskon, että jokaiselle kyllä löytyy ihan perus terveellisiä ruokia, joista oikeasti pitää. Motivaatio siis pysyy parhaiten yllä silloin, kun syömisestä ei tee liian vaikeaa, syö niitä ruokia, joista oikeasti pitää, eikä morkkistele herkuista. Herkut kuuluvat elämään, mutta muista kohtuus kaikessa. 😉 Jos nyt kuitenkin olet jostain syystä päättänyt ja ottanut tavoitteeksi olla jonkin tietyn aikaa ilman herkkuja, mutta kahvitauolla et voikaan vastustaa sitä Pirkon tuomaa pullaa, niin älä lannistu. Älä heti pistä ihan ranttaliksi ja vedä loppupäivää pelkkiä herkkuja. Hyväksy tosiasia, että nyt tuli se pulla syötyä, ehkä ensi kerralla toimin toisin ja loppupäivän jatkat parempien valintojen kanssa.

Perus terveellisiä ruokia

Mitä ajatuksia nämä herättää sinussa? Oikein motivoivaa viikkoa! 🙂

-M

ps. Parhaiten pysyt ajantasalla laittamalla Instagramin ja Snapchatin seurantaan nimimerkillä @miiramari sekä mm. uusimmat blogikirjoitukset jaan aina facebookin Personal trainer Miira-Mari Muukkonen -sivulla.

 

Facebooktwittermail

Yksi kommentti “Mistä motivaatiota?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *