CrossFit koukussa

Apua!! Mua on alkanu ihan tosissaan kiinnostaa CrossFit! Oon miettiny lajin alottamista jo jonkun aikaa, mutta koska mulla ei oo noista lajeista ollu muutenkaan pulaa, niin yksinkertaisesti ajan puutteen vuoks oon siirtäny koko CrossFit ajatusta. No mut nyt hinku lajiin on käyny jo ihan sietämättömäks 😉 Googlailen vaan kaikkea siihen liittyvää ja oon jo katellu sopivan matkan päässä olevaa salia, jossa aloittaa treenit. Tilannetta ei helpota yhtään se, et olin viikonloppuna kattomassa Unbroken 2016 CrossFit-kisoja. Olihan se ihan huikeeta katsottavaa ja olin koko ajan katsomossa, et mun pitäis olla tuolla 😉 Oon kyllä muutaman vuoden aikana päässy pari kertaa kokeilemaan CrossFitiä ja aina noiden kokeilukertojen jälkeen oon todennu, et tää ois vaan niin mun laji. Mikä mua sit on estäny?!

eat-sleep-crossfit-thumb-700x700

Ensinnäkin se, et joutuisin luopumaan luultavasti kokonaan salilla käymisestä tai siis lähinnä ei oo mitään järkeä käydä CrossFitin lisäksi salilla saati maksaa kk-jäsenyyttä molempiin. Oon kuitenkin ollu Elixian jäsen jo yli 9 vuotta ja siitä on tullu mulle ku toinen koti 🙁 Suren siis jo etukäteen kaikesta tosta luopumista…

Mut toisaalta salilla käyminen on alkanut kypsyttää mua ja kun mulla ei oo ollu PT:tä nyt pariin vuoteen, niin saliohjelmat on ollu aika samaa kauraa jo jonkun aikaa…en oo vaan saanu pistettyä niitä kokonaan uusiks. Omalle mukavuusalueelle on vaan niin helppo jämähtää 🙁

img_9303

CrossFitissä mua kiehtoo juuri sen monipuolisuus. Lajin filosofia kolahtaa muhun tosi kovaa. Oon ite aina ollu sitä mieltä, että kropan pitää olla hyvä ja toimiva joka osa-alueella, siihenhän se on luotu. Siks en oo koskaan voinu ees kuvitella, et kävisin vaan salilla nostamassa rautaa, vaan mukana on oltava myös aerobista liikuntaa kuten juoksu.

crossfit_final_smokeycool_8web-dup

Lyhyesti sanottuna CrossFit on monipuolinen kuntoilumuoto, jossa harjoitellaan nopeutta, lihasvoimaa ja kestävyyttä. Treeni koostuu vaihdellen mm. maastavedoista, kyykyistä, punnerruksista, käsilläseisonnasta, soudusta, juoksusta ja leuanvedoista. Crossfittaaja pyrkii kasvattamaan kuntoaan kokonaisvaltaisesti kaikilla sen osa-alueilla.

Kertoilen aiheesta lisää, kun olen saanut puskettua itseni sen pariin 🙂

4c5e222f78c699b21597f31939c11b9c

Facebooktwittermail

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *