Stressi, mikä se on?

unnamed (3)

Viime viikko jotenkin meni niin nopeasti ja kiireen keskellä, että en edes muista mitä kaikkea tapahtui. Viikonloppu meni treenien parissa sekä muuten rennoissa tunnelmissa, tuli jopa leivottua parhaan ystäväni kanssa korvapuusteja, siitä en ole kyllä varma olisko kukaan muu tunnistanut niitä korvapuusteiksi, mutta makuhan siinä se tärkein on 😀 En edes tiedä koska musta on tullut näin ns. kotihiiri, musta nykyään se on parasta kun saa vaan olla. Jos ei saa sitä omaa aikaa mitä kaipaa, niin sen huomaa turhina kiukun purkauksina. Mun mielestä ei ole väärin eikä itsekästä ajatella itseänsä ja omaa jaksamista vaan päinvastoin.

Oon itseasiassa pohdiskellut tässä sanaa stressi, niin kuin otsikko jo vihjaa. Mitä se pitää sisällään? Kun omat vaatimukset ylittää oman sietokyvyn? Mulla ainakin omalla kohdalla se syntyy tekemättömistä asioista, jotka pitäis saada hoidettua, mutta ei saa aikaseksi. Tai asioista jotka haluaa suorittaa moitteettomasti ja pelkää epäonnistuvansa.

Yksi asia jossa yritän löysätä remmiä on täydellisyyden tavottelu, joka asuu mussa ja on aina asunut 😀 Oon huomannut vuosien varrella, että se on yleensä mulle se stressin aiheuttaja. Oon miettinytkin, että oonko jättänyt joitakin asioita tekemättä sen takia, että koitan suojautua epäonnistumiselta ja virheiden tekemiseltä. Valitettavasti kyllä, oon jättänyt ja se harmittaa. Tulevaisuudessa pyrin välttämään sitä ja tarttumaan asioihin riskien uhalla.

Mikä olis hyvä tapa lievittää stressiä niin mieleen tulee ensimmäiseksi tietenkin fyysinen liikunta, rentouttava hieronta, saunominen, läheisten/ystävien kanssa ajanvietto sekä läsnäolo ja etenkin semmosien asioiden tekeminen jota rakastaa ja josta nauttii, niistä pitää pitää kiinni!

Hyvää alkuviikkoa kaikille! 🙂

<3 Marla

unnamed (7)

Facebooktwittermail

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *