Yksinkertainen ratkaisu jännekipuihin

Pääseekö teilläkin käden jänteet särkemään helposti käsipainotteisen kuntotreenin jälkeen? Itselläni jää välillä tosi helposti jumiin ja kädet alkavat särkeä inhottavasti. Pyrin estämään tätä ravistelemalla ja venyttelemällä settien välissä ja tietenkin lämmittelemällä hyvin. Kuitenkin kun näin pääsee käymään saa kätevästi lievitystä Gua-Sha Krapan avulla. Gua-Sha on vanha kiinalainen hoitomenetelmä, jota käytetään aktivoimaan nestekiertoa, poistamaan lihaskipuja ja -jännityksiä sekä avaamaan lihaskalvoja. Tämä kätevä väline toimii samalla tavalla kuin rulla, mutta mahdollistaa sellaisten paikkojen hoidon (kuten kyynärvarret tai akillesjänne), joihin rullaa on vaikeaa käyttää. Isompiakin lihaksia voi krapalla hoitaa, mutta soveltuu tosi hyvin vaikeammille alueille. Gua-Sha Krapan avulla saa toisiinsa liimautuneet kalvot hyvin irrotettua toisistaan, jolloin liikkuvuus ja lihaskasvu paranee. Lihaskalvot muodostavat lihaksien kanssa ketjuja, jolloin kireät kalvot voivat vaikeuttaa ketjun normaalia toimintaa ja kaikkia siihen liittyneiden lihaksien liikkuvuutta. Lihaksen taas on vaikeampi kasvaa kireiden kalvojen ympärillä.

DSC_0841

Krapan ei kuulu tuottaa kipua vaan keskitytään enemmän paineen helpottamiseen. Siitä voi käyttää kolmella eri tekniikalla.

Ensimmäinen on sively eli siis kevyttä sivelyä sydäntä kohti ja näin saadaan nesteet liikkeelle.

Krapan kapeaa terävämpää osaa voi käyttää kakkostekniikkaan eli pinta fascian vapauttamiseen pienellä paineella liikuttelemalla eri suuntaan kohtia, jotka eivät liiku ja ovat kireitä. Kun halutaan kohdistaa hoito syvä fasciaan, painetta käytetään enemmän liikuttaen jumittuneita kohtia 30s-3min (ei ennen treeniä!).

Kolmas tekniikka on kalkkitekniikka, johon kuuluu hidas sively kovalla paineella pitkin lihasta sileällä kohdalla (iholle voi levittää öljyä sen suojaksi). Soveltuu hyvin koville kohdille.

Krapalla saa kätevästi lihaskalvoja auki myös niskan alueelta ja se auttaa näin myös päänsärkyihin. Tässä on mukavaa se, että tätä hoitoa voi tehdä vaikka televisiota katsellessa ja krapaa on helppo kuljettaa! Tosi yksinkertainen ja pieni, mutta hyvin hyödylliseksi olen sen kokenut.

DSC_0836DSC_0837

 

-Isabella

Facebooktwittermail

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.