Kokeile hieman erilaista pizzapohjaa! 3 maukasta reseptiä
Itse tykkään aina kokeilla erilaisia versioita perinteisistä resepteistä. Pizza voi olla myös terveellinen vaihtoehto ja lisäksi hyvin yksinkertaista valmistaa. Päälle voi kätevästi heittää oman maun mukaan kaapista löytyviä aineksia. Tässä postauksessa onkin kolme hyvin erilaista ja helppoa, mutta maukasta pizzapohja-reseptiä:
Maitorahkapizzapohja
Tarvitset nämä raaka-aineet:
250g maitorahkaa
1 kananmuna
35g kaurahiutaleita
1 tlk leivinjauhetta
1 tlk suolaa
1. Sekoita ainekset keskenään tehosekoittimessa.
2. Kaada leivinpaperilla päällystettyyn vuokaan.
3. Pistä uuniin 200 asteeseen n. 30 minuutiksi.
4. Lisää mieluiset täytteet ja paista vielä 15 minuuttia lisää.
Kukkakaalipizzapohja
Tarvitset:
1 keskikokoinen kukkakaali
2 kananmunaa
ripaus suolaa
1. Paloittele kukkakaali pienempiin osiin ja hienonna sauvasekoittimella
2. Sekoita kananmunat kukkakaalin sekaan.
3. Pistä uuniin leivinpaperille levitelty seos 220 asteeseen n. 15 minuuttia.
4. Lisää täytteet ja anna olla uunissa vielä 12-15 minuuttia lisää.
Porkkanapizzapohja
Tarvitset:
3 keskikokoista porkkanaa/250g porkkanaa
haluttaessa valkosipulia tai selleriä oman maun mukaan antamaan lisää makua
vaihtoehtoisesti voi myös lisätä juustoraastetta n.25g
lisäksi voi lisätä eri mausteita, kuten oreganoa
1. Pese ja kuori porkkanat
2. Jauha hienoksi blenderissä
3. Sekoita kulhossa kananmuna, porkkanaraaste ja mahdollinen juusto
4. Asettele massa pellille
5. Pistä uuniin 200 asteeseen n.15 minuutiksi
6. Lisää täytteet ja paista vielä n.5 minuuttia
Kuten huomaa nämä reseptit ovat hyvin yksinkertaisia ja helppo tuunata oman maun mukaan. Täytteeksi olen usein lisäillyt kanaa, tomaattia, kinkkua, herkkusieniä ja muuta herkkua. Nyt sitten nauttimaan herkullisista pizzoista 😉
Isabella