NEGATIIVISUUS ON TARTTUVA TAUTI

On eräs asia joka mua on mietityttänyt jo jonkin aikaa. Työhyvinvointiin vaikuttaa väistämättä se, millainen ilmapiiri työpaikalla on. Tämä pätee ihan missä tahansa ympäristössä, oltiin sitten koulussa, töissä tai kotona. Mä en yleensä sen kummemmin ota ihmisten ajattelemattomasti laukomista kommenteista itseeni vaan annan mennä suoraan toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos. Jossain kohtaa vastaan tulee kuitenkin tilanne, kun huomaan että ne jää vaivaamaan ja sitten käsittelen niitä esimerkiksi kavereiden kanssa. On parasta kun ympärillä on ihmisiä, jotka ymmärtävät ja joille voi kertoa kaikki murheet ja asiat jotka ärsyttää. Kun ne on käsitelty, tulee paljon parempi mieli.

Kysymys kuuluu kuitenkin, kuinka kauan ihminen kestää negatiivisuutta ympärillään vaikka olisi kuinka positiivinen ihminen? Negatiivisuus on epäilemättä tarttuva tauti. Se näkyy kaikkialla ja koko ajan. Itsekin syyllistyn välillä ajattelemaan asioista vain niiden huonoja puolia, mutta pyrin olemaan lausumatta ääneen näitä negatiivisia ajatuksia ihmisten ilmoilla, ainakin suurimman osan ajasta. Kotona saattaa välillä lennellä ärräpäät kun kerron jostain epäkohdasta tai konfliktista oli se tapahtunut sitten töissä tai muualla. Toisella osapuolella saattaa olla kestämistä mun puhetulvani kanssa, sillä kun joku asia vaivaa mua, mä todellakin puhun siitä. Puhuminen ja epäkohtien esiin tuominen kuitenkin helpottaa ja auttaa joskus löytämään asioihin ratkaisun tai vähintään tuomaan helpotusta omaan päähän.

Kuinka kauan ihminen kestää negatiivisuutta ympärillään vaikka olisi kuinka positiivinen ihminen?

Jossain paikoissa saattaa olla suorastaan trendikästä ja ”kuulut porukkaan paremmin” kun valitat kaikesta mahdollisesta. Mieluummin olen  sitten vaikka epätrendikäs joukkoon kuulumaton erakko ja olen ennemmin hiljaa kuin ryhdyn moiseen touhuun. Joskus on fiksumpaa olla vain ihan hiljaa. Jos mulla on huono päivä, olen silloin yleensä melko hiljainen. Pyrin olemaan purkamatta omaa pahaa oloani muihin ihmisiin, mutta joskus kun näin pääsee käymään (mikä on ihan inhimillistä) tulee itselle vielä huonompi olo siitä. Mielen hyvinvointi tukee myös fyysistä hyvinvointia ja vastustuskykyä, joten tämän parin viikon sairastelun jälkeen aion täyttää pääni extra-positiivisilla ajatuksilla tähdäten terveempään loppuvuoteen! 😉

Positive thoughts – positive mind ♥

Positiivisia ajatuksia viikonloppuunne!  ♥

 

allekirjoitus-marjaana

Facebooktwittermail

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *