Terveellisen ruoan ei tarvi olla tylsää!

Viimeisen parin vuoden aikana mulla on tullut noudatettua enemmän tai vähemmän tiettyä ruokavaliota. Yleensä ensimmäiset pari viikkoa on mennyt helposti, mutta sen jälkeen olen saattanut vähän muuttaa jotain ruoka-aineita tai korvata niitä jollain toisella. Aika nopeasti se on mennyt siihen, että on tullut syötyä vähän mitä sattuu. Olen todennut, että paras tapa mulle on yrittää noudattaa ruokavaliota niin tarkasti kun pystyy, eikä lähteä turhia kikkailemaan.

Rakastan ruoanlaittoa ja leipomista ja se on myös yksi syy miksi mulle on hankalaa tehdä samaa ruokaa päivästä toiseen. Pyrin vaihtelemaan raaka-aineita mahdollisimman paljon, ettei arkiruoka ala kyllästyttämään. Tällä hetkellä noudatan minun huipun personal trainerin Jari Sorsan mulle tekemää ruokavaliota. Tutustuin Jariin viime syksynä ja me ollaan siitä asti treenattu yhdessä Forever töölön salilla. Jari ihan mahtava personal trainer ja myös huippu tyyppi!

Viikonloppuna tuli treenattua kovasti niin päätin nyt vähän lipsua ruokavaliosta ja tein bataattiburgereita. Eikä tämä nyt mikään ihan älytön retkahdus ollut sillä ilman juustoa ja kastikkeita burgerissa on samoja raaka-aineita kun minun ruokavaliossakin. Bataattia mulla tulee syötyä treenien jälkeen hiilarina todella useasti.

IMG_9530

IMG_9536

Bataattiburgerit:

  • Bataattia
  • jauhelihapihvejä tai kanafileitä
  • kasviksia
  • kastikkeita

Kuori ja leikkaa bataatit 1-2cm paksuisiksi paloiksi. Ripottele pinnalle öljyä ja mausteita. Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes bataatit ovat kypsiä. Täytä burgerit haluamillasi täytteillä. Hampurilaisten väliin kastikkeeksi sopii hyvin itse tehty majoneesi, joka on nopea ja helppo valmistaa.

IMG_9542

IMG_9556

Majoneesi:

  • 1 munankeltuainen
  • 1rkl omenaviinietikkaa
  • 1tl dijon sinappia
  • 1/4tl sokeria
  • 1½dl rypsiöljyä
  • suolaa
  • jauhettua mustapippuria

Laita kulhoon huoneenlämpöinen sinappi, viinietikka ja munankeltuainen. Lisää sokeri ja ripaus suolaa ja pippuria. Lisää öljyä sekaan ensin pieninä tippoina ja vatkaa samalla koko ajan sähkövatkaimella. Kun seos alkaa saostua, voit lisätä lopun öljyn ohuena nauhana joukkoon. Majoneesi on valmista kun se on tasaista ja sakeaa.

Facebooktwittermail

4 kommenttia “Terveellisen ruoan ei tarvi olla tylsää!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *