Burn out.

Heippa, ja ihanaa tiistaita just sulle!Täällä ollaan saatu tänään jo aikaiseksi vaikka ja mitä. Aamut on vaan niin mun juttu.

Oon käynyt tänään aamuaerobisella, tehnyt pari tarjousta koneella ja nyt päivitän teille blogiani. Tämän jälkeen ruoan tekoon, siivous ja treenille!

 

 

Halusin kirjoittaa mun dieettamisesta hieman lisää. Aloitin tosiaan siis sillon uuden vuoden jälkeen dieettaamisen ihan vaan oman halun vuoksi. Ajatus oli, että kun lähtee maaliskuussa reissuun, niin olisi mukava olla siellä biitsillä loikoilemassa sellaisessa kunnossa, että on hyvä olla itsensä kanssa. Näyttää hyvältä. Tottakai siis muutenkin, mutta ajatuksena se oli sellainen tavoite. Mun mielestä tavoitteita pitää aina olla.

 

Kuva: Tero Turunen

Mulla on varmaan viimeisen pari vuotta paino pysynyt lähes samoissa lukemissa +-3kg. Aloitin ton dieettaamisen aika kovalla kädellä, siis ihan nollasta sataan. Pari vkoa siinä menikin enemmän kun hyvin, mutta sitten kiireen keskellä välillä ei mukamas ehtinyt syödä tai jotain muuta vastaavaa, esim. ei ollut ruokia jossain mukana ja päivät vaan kului tosi nopee ja illalla tajus, että hitto ei oo syönyt läheskään kaikkia ruokia mitä piti. Tottakai se alkoi kostautua. Iltaisin alkoi tuntumaan, että ei edes ole nälkä. Tai jotenkin oikeastaan kokoajan oli vähän sellainen olo, että ei olisi nälkä, mikä ei tietenkään oo normaalia. Sit alkoi vähän tulla jo päänsärkyjä ja viime vkolla olinkin jo aivan loppu. Tuntui, että jos en nyt hellitä niin tulee varmaan totaalinen Burn Out! Siis henkisesti ja fyysisesti. Oon jotenkin tosi huono kuuntelemaan omaa kroppaani ja miettimään oikeasti sitä omaa hyvinvointia. Koska jos jotain on päätetty, niin sitten sen mukaan tehdään. Ja en tietenkään kovin helpolla osaa myöntää itselleni, että mönkään meni. Nyt kuitenkin koska mieliala meni tosi alas niin halusin siihen heti muutosta. Mulla on ollut aika kova stressi myös monta kuukautta, ja se teki varmasti aikapaljon hallaa tolle dieetille.

 

Otin tosiaan yhden vanhan ohjelman käyttöön, joka on kestoltaan 8-viikkoa. Siinä ruokamäärä pysyy samana kokoajan, lepopäivinä on enemmän ruokaa kun taas treenipäivinä sit vähemmällä hiilarilla. Lisäravinteita, vitamiineja yms. siinä on myös jonkun verran. Treeniohjelma on myös tehty juurikin tuolle ruokavaliolle, eli ne on tehty tukemaan toisiaan. Aamuaerobisia 0kpl, mutta treeninjälkeisiä aerobisia sit välillä, ei pitkiä kylläkään. Sovelsin oikeastaan aika paljon noita treenejä ja aerobisia. Eli en siis noudattanut treeniohjelmaa kuten olisi pitänyt, vaan lisäsin siihen itse aamuaerobisia ja jätin treeninjälkeisiä pois. Millä järjellä? -En tiedä. Mutta niin tein. ELI siis käytännössä otin kummastakin paperista joitain juttuja ja lisäilin jotain, laskematta yhtään kulutuksia tai mitään. Ruokavaliota noudatin paremmin, tai no, sieltä jäi useina päivinä jotain ruokia pois, ja etenkin niitä hiilareita. VÄÄRIN. Ei siis ihme, että kroppa alkoi väsymään todenteolla ja mieli sen mukana. Oikeasti olin viime vkolla niin väsynyt ja loppu, en edes muista koska olisin ollut niin down! En varmaan hetkeen.

Nyt oon nostanut ruokamääriä hieman ja lepäsin viimevkolla aika paljon. Eilenkin otin jopa päikkärit, olin niin väsynyt. Ehkä tää talvi tekee oman mausteensa myös tähän mielialaan ja siihen päälle stressi ym. Aika valmis paketti silloin. Nyt kuitenkin positiivisella ja energisemmalla fiiliksellä taas eteenpäin!

Kuva: Tero Turunen

Ajattelin, että teen nyt myös treenit ja aerobiset ihan oman maun mukaan. En aio nostaa ruokamäärää nyt ns. ”normaaliin”, vaan tutkin nyt miten kroppa muuttuu ja ottaa vastaan. Paino mulla anyway on aikalailla pysynyt samana, mutta peili kertoo, että jotain muutosta on tapahtunut, ja se on tietenkin tärkein. Ja muutos on siis ollut tietenkin parempaan päin.

 

Ehkä jossain kohtaa mietin ihan valmentajan ottamista. Vaikka itse tietää asioita jonkun verran ja tietää miten syödä ja treenata, niin se on aina aivan eriasia kun sulla on siinä valmentaja. Se motivoi ja auttaa sua eteenpäin. Huomaa sun puolesta jos joku menee väärin ja kertoo sulle mitä sun täytyy tehdä. Nykyään vaan tuntuu että nimenomaan hyvän valmentajan löytäminen on todella vaikeeta? Niitä on niin paljon. Netti on pullollaan kaikkia massa-valmennuksia.. Joihin en ikinä lähtisi itse mukaan. Joillekin ne varmasti toimii, mutta mulle sellaisesta ei olisi mitään hyötyä.

Otetaan siis vinkkejä vastaan hyvästä valmentajasta pk-seudulla!

 

 

.

Viime vkolla kävin myös kaksissa kuvauksissa, hyvin erilaisissa sellaisissa. Tekstissä käytetty näitä kuvia. Kuvaajina toimi Petri Mast ja Tero Turunen ! Kumpikin aivan huippuja kuvaaji

Kuva: Petri Mast

a, suosittelen ehdottomasti <3

Kuva: Tero Turunen

 

Teron kanssa kuvattiin studiolla sporttista settiä ja sit taas Petrin kanssa käytiin kirjastossa kuvaamassa täysin erilaista, vähän kliseistä meininkiä 😀 Hauskaa oli!

Kannattaa ottaa mun IG:n tili seurantaan, siellä pääsee seuraamaan kaikkea mahdollista enemmän ja lähemmin! https://www.instagram.com/lottavalonen__/

 

 

 

 

 

Ainiin, nyt olisi ALEKOODIA Leson verkkokauppaan! Koodilla ”Lotta” saatte -15% tilauksen loppusummasta! (Alennus EI koske Better Bodiesin vaatteita)

Leson vaatteet on ihan Super laadukkaita. Treenatessa mulle on tärkeintä, että vaatteet on mukavat päällä, näyttää hyvältä ja EI näy läpi kyykätessä!! Noi on just sellaiset! Käykäähän kurkkaamassa ja tilastaa omanne. <3

http://www.leso.fi

 

-L

 

Facebooktwittermail

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *