Kaksi viikkoa kipeänä ja ilman treeniä – kuulostaako tutulta?

Hello peeps!

Ja ihanaa kevättä! Viikonlopun ja alkuviikon oon treenaillut taas mun kotisalilla – Foreverillä Hämeenlinnassa ja kyllä tuntuu hyvälle! Olin tosiaan kaksi viikkoa kipeänä ja ilman salitreeniä. Treenitauko vaikutti kyllä negatiivisesti niin mieleen kuin fyysiseen hyvinvointiinkin, tai kukapa sitä kipeänä tykkäisi olla 😀 hah.  Mutta nyt > I’M BACK !!!!!!

image

image

Treeni alkoi 1.4 perjantaina kevyt olkapää/hauis/ojentajapumppailu, olin ihan rikki :’D. Seuraavana päivänä tein vain aerobisen polkupyörällä ja vatsoja, mutta kroppa otti itseensä kevyestäkin treenistä. Tuli niskaan hirveä kipu ja yllättävänä vierailijana yli vuorokauden kestävä päänsärky.

Muistakaa jengi aloittaa rankan sairastelun jälkeen treenaaminen varovasti. Itse en koskenut painoihin ollenkaan 2 viikkoon. Kävin ratsastamassa ja tekemässä hevosen kanssa, mutta sopivissa määrin ja kevyemmin. Esim kävelylenkit/ hyötyliikunta tai ulkoilu pitää pienessä flunssassa mielen virkeänä ja kropan liikkeellä sopivasti. Kuitenkin kaikki tehtävä oman kropan ehdoilla!!! En siis kannusta ulkoiluun ja urheiluun kipeänä. Oireiden helpottaessa pienissä määrin lisäily on kuitenkin itselleni sopivan tuntuista. Silloin 3 pv sitten aerobisen treenin aikana tuli tosiaan kaamea päänsärky (mulla ei ole juuri koskaan päänsärkyä) edellispäivän olkatreenistä johtunut niska ja yläselkä jumi säteilivät suoraa päähän… . Jätinkin suosiolla seuraavan päivän salin väliin ja venyttelin ja kävin tallilla virkistämässä mieltä. Tekstin lopussa muutama vinkki millä oma kipuni lähti ja seuraavana päivänä treeni luisti taas. Punttis voi olla tulehduksen jyllätessä liian rankka ja siksi on hyvä aloittaa perus ulkoilulla tai ainakin pienillä painoilla ja kokoajan omaa kroppaa kuunnellen.

Eilen treenasin selän ja rintaa. Aloitin 3:lla sarjalla per liike ja toistoja 12-20 kevyillä painoilla, enkä juuri nostanut painoja treenin aikana. Päätin tehdä neljä liikettä selälle ja kolme rinnalle. Treeni sujui hyvin rinta on kyllä rankka mulle aina, ja itselle sellainen inhokki treenata, mutta kohtalaisesti meni loppuviikosta tai ens viikolla uusintaa.

Tänään olikin ensimmäinen jalkapäivä sitten yli kahteen viikkoon – ja sen kyllä huomasi. Olen treenannut 1-2 kertaa viikossa jalat normaalisti ja tauko kyllä taas näytti miltä sen kuuluu tuntua. Huomasin kuitenkin selän pysyvän huonosti suorana, mikä on todella huono liikkeen puhtauden kannalta. Niinpä kiinnitin enemmän huomiota siihen ja tein tankokyykyn sijaan smithissä yhden jalan kyykkyjä. 5 liikettä 3-4 sarjaa 10-20 toistoa riippuen liikkeestä.

Vaikka sattui, ihan kiva pumppi tuli 💪🏽😇

image

Jos kroppa joskus suuttuu liikaa ja lihakset menevät jumin, kannattaa rauhakseen venytellä koko kroppaa läpi, vaikka kipu tuntuisi vain esim selässä. Minä käytän usein tennispalloa ja makaan selälleen joko lattialla tai sängyllä (riippuen siitä haluanko kuinka kovan käsittelyn 🙈) tennispallo selän alla. Liikutaan selkää jalkojen avulla rennosti tennispallon päällä. Niskaa venyttelen ja puristelen hartioita. Pakarat on hyvä venytellä aina myös, itselläni ainakin tosi usein selkäkipu johtuu pakarajumista.

Muistakaa treenata, mutta muistakaa myös levätä!

image

with love, katie

Postaus toteutettu yhdessä Forever Kuntoklubin kanssa

Facebooktwittermail

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *