Ihoni salaisuus osa 1…

 Mukavaa sunnuntaita peeps! <3

Säät hellivät taas täällä koto-Suomessa. Lupasinkin kertoa teille, millä saan ihoni voimaan hyvin ja pidän epäpuhtaudet poissa kesät talvet. <3

Monella, etenkin naisilla hormonikierto vaikuttaa epäpuhtauksiin iholla ja etenkin kasvojen alueella, kuulun myös itse tähän jengiin. (dislike). Vielä vuosi sitten dieetillä ollessani kasvoni jopa kukkivat tavallista enemmän ja tuntui, ettei mikään auta. Kasvojen iho on tietysti se näkyvin osa koko kehosta ympäri vuoden, jos siinä on jotain epäpuhtauksia tai kohtia mistä ei pidä, ja tekee kaikkensa pitääkseen ihonsa kunnossa, voi tulla todella epätoivoinen olo… Miksi minä?

image image

Samoja asioita aloin itse miettiä viime vuonna bikini fitness kisojen jälkeen, mistä oireet taas johtuvat ja mitä voin niille tehdä? Hieman taustaa aiemmista iho-ongelmistani: Olen vuonna 2012 juuri ennen Miss Globe International finaalia ja kilpailukiertuetta kärsinyt jopa aknen oireista, yhtäkkiä naamani muuttui epäpuhtauksien leikkikentäksi. Hoidin ihoani hyvin ja olen aina hoitanut, mutta silti lääkärillä käytyäni minulle määrättiin aknelääkkeitä. Söin niitä sen hetken ja sain tarkat ohjeet ihotautilääkäriltä, no kisoihin mennessä kesän aikaina olin saanut naamani kuntoon lääkkeiden avulla, mistä en pitänyt yhtään.. Kartan kaukaa yleensä kaikki lääkkeet ja mietin luonnollisia keinoja ensin… Oli kuitenkin hyvä, että söin kuurin, sillä oireet eivät ole tulleet takaisin sen jälkeen.

Näihinkin asioihin voi liittyä monia tekijöitä, mutta selvisin säikähdyksellä. Olen kuitenkin miettinyt mistä johtui yhtäkkinen naaman kukkiminen? Kelasin vuosia taaksepäin ja suuri syy uskon olevan kesä 2010. Sinä kesänä sain erittäin pahan aurinkoihottuman koko kroppaan. Olen 1/4 tummaihoinen, isoisäni on Ghanasta kotoisin ja tumma vereni ja eksoottiset piirteeni tulevat sieltä. Ja silti – kyllä, minulle aurinko aiheutti uskomattoman voimakkaan ihottuman… Minulle jota aurinko on muina vuosina hellinyt ja olen saanut upean rusketuksen, aina kuitenkin aurinkorasvaa käyttäen. (niille ketkä eivät tiedä, aurinkorasvahan ei estä ruskettumista!). 2010 ihottuma alkoi jo alkukesästä, yritin hoitaa ja käytin pitkiä vaatteita, 50 suojakerroin, söin aurinkoihottumalääkkeitä apteekista ja tein kaikkeni… Tuloksetta…. 5 minuuttia auringiossa, poltti ihooni pistemäisen rykelmän punaista aurinkoihottumaa (silloin taisin kutsua sitä aurinkorutoksi… Heh :D) Kutisi aivan hirveästi !!!! Vasta elokuun puolessavälissä muistan päässeeni tallille ensimmäistä kertaa _koko kesänä_ lyhythihainen päällä…. Tämä ihottuma luultavasti vaikutti tulevaan ihon oireiluun, johon aknelääkkeitä söin.

ldk00012
Aurinkoihottuma näyttää siis pitkälti tältä. Minulla oli koko kropassa. Kuva googlesta.

Ihoni on hyvin vaalea talvisin, ja se alkaa nimenomaan oireilla kukkimalla ja hilseilemällä. Ainoa keino, vaikka se oudolta kuulostaakin on ollut tähän mennessä pieni rusketuksen ylläpito. Perustan tämän oman teoriani siihen, että ihoni väri on tullut geeneistä ja se on vaan paljon terveempi saadessaan aurinkoa ja sävyä. Niinpä pitkään hoidin naamani ja ihoni talvisin solariumilla ja kosteuttavilla voiteilla, sekä suojakertoimilla ja tietenkin hyvällä ruokavaliolla aina 2012 lähtien. Solariumissa käytin aina solkkuvoiteita. En missään nimessä ole halunnut herkistää ihoa liikaa tai kuormittaa turhalla palamisella. Käytän aina ulkomailla myös suojakertoimia (ja pakotan myös lähimmäiseni käyttämään, tervetuloa mun kanssa lomalle! :’D). Aurinkoihottuma tulee kerta toisensa jälkeen aina vain helpommin, ja siksi auringossa ihon kärventämistä kannattaa miettiä. Se myös vanhentaa ihoa ja tappaa sitä kautta sen luonnollista toimintaa, mikä pitää ihosi kauniina ja terveenä.

beautiful-legs

Bikini fitness kisojen jälkeen iho oireili hyvin voimakkaasti, ja meikittömyys dieetillä, dieetin jälkeen, hyvä ruokavalio, hoidot, voiteet, ihonpuhdistus – mikään ei auttanut. Kuvittelin ihon oman kosteutusjärjestelmän (tykkäättekö mun termeistä? ;)) olevan hieman tukossa. Huomasin, että voiteet ja kemikaalit eivät tehonnet mihinkään suuntaan. Näinpä uhmasin kaikkia ja lopetin voiteiden, kasvovesien käytön kokonaan talvella…

 

Huomenna aamulla blogissa, toimiko kokeilu, ja mitä käytän nyt…

 

sunscreen-as-an-everyday-accessory
KÄYTÄ AURINKORASVAA AINA !

 

with love, katie.

Facebooktwittermail

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *