Lupaukset vuodelle 2018

Moikka ja hyvää uutta vuotta! Vuosi 2017 hurahti muiden vuosien tapaan erittäin nopeasti, ja edeltävänä yönä juhlistettiin vuoden vaihtumista. Kulunut vuosi on mahduttanut mukaan paljon uusia tuttavuuksia ja ihmissuhteita, seikkailuita, töitä ja koulua, monia juostuja ja käveltyjä kilometrejä, pitkiä syvällisiä keskusteluja, hyvää ruokaa ja vaikka mitä kaikkea.

Vaikka vuoden sisälle on mahtunut paljon kaikkea, ajattelee näin jälkeenpäin, onko kuluneen vuoden aikana saanut niitä asioita aikaan, joita halusi saavuttaa. Nyt on jälleen aika pysähtyä, ja kartoittaa omat tavoitteensa, sekä tehdä tarkka suunnitelma kuinka tavoitteisiin päästään. Kilpaurheilun takia olen joutunut opettelemaan tavoitteiden asettamista jo pienestä tytöstä lähtien, jonka vuoksi uuden vuoden vaihtuminen ei omalta osaltani ole niinkään suurien elämänmuutosten aikaa. Kuitenkin vuoden vaihde on hyvä katkos ja eräänlainen herätys, jolloin on helppoa tarkastella omia toimintatapojaan, ja ovatko tavat viemässä kohti niitä omia tavoitteita.

  

Listaan tähän omat vuoden 2018 ”lupaukseni”, jotka haluan saavuttaa vuoden aikana. Jotkut näistä lupauksista ovat enemmänkin tapoja, joita haluan ylläpitää koko vuoden. Jotta nämä lupaukset tulevat toteutumaan, ne on mielellään nähtävä muistuttamassa jokainen päivä esimerkiksi jääkaapin ovessa, joten kirjaan nämä myös ylös paperinpalaselle, ja teippaan lapun näkyvälle paikalle.

Tässä ovat lupaukseni vuodelle 2018:

1. Annan kaikkeni ihan kaikessa. Lopetan viivyttelyn ja jahkailun, ja olen mahdollisimman tehokas kaikessa, mitä teen. Turhaan vitkasteluun menee energiaa ja aikaa, eikä se vie elämässä eteenpäin. Kun tekee kaiken mahdollissimman tehokkaasti, jää aikaa myös rentoutumiselle ja akkujen lataamiseen. Voimia vaativassa suorituksessa annan kaikkeni, ja vaikka jossain kohtaa alkaisi väsyttää, pidän tavoitteet mielessä. Käyn epämukavuusalueellani useammin kuin ennen, ja annan itsestäni enemmän kuin olen koskaan ennen antanut.

2. Olen elämäni parhaassa kunnossa niin henkisesti kuin fyysisesti. Vuonna 2017 elämä vei välillä liiankin kovaa vauhtia, jonka vuoksi esimerkiksi yöunet jäivät liian vähäisiksi, eikä aikaa itselleni juuri jäänyt. Tänä vuonna teen asiaan muutoksen, ja kuuntelen omaa kehoa ja mieltä, ja hiljennän tahtia tilanteen vaatiessa, sillä levännyt keho ja mieli ovat kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin edellytys.

3. Luen vähintään 25 kirjaa. Haluan kehittyä ihmisenä, ja on mielestäni tärkeää kehittää omaa oppimistaan koko ajan. Tällä hetkellä luen mentaalivalmentaja Erik Bertrand Larssenin teosta ”Paras”, jossa Bertrand kertoo, kuinka saadaan itsestä kaikki irti, ja saavutetaan paljon parempi tulos, kuin olisi osaanut kuvitella. Suosittelen kirjaa ihan jokaiselle, sillä se sopii monenlaisille eri lukijatyypeille. Teos on antanut jo nyt itselleni valtavan paljon, enkä haluaisi millään, että kirja loppuu.

4. Juoksen tänä kesänä 400 metriä alle minuutin. Harrastan siis pikajuoksua Tampereen Pyrinnössä, ja tavoitteeni on jo muutaman vuoden ajan ollut 60 sekunnin alitus sileällä 400 metrillä. Tämän hetkinen ennätykseni ulkoradalla on 61.33 sekuntia, joten tavoite ei ole mitenkään päin mahdoton. Tavoitteen onnistuminen vaatii ihanteelliset olosuhteet kaiken suhteen, mutta kun kaikki ovat valmistautumisesta lähtien kunnossa, on tavoite realistinen. Tänä kesänä mennään minuutin alle, vaikka se vaatisi mitä!

5. Annan enemmän aikaa läheisille, perheelle, ystäville ja kavereille. Tärkein arvoni tässä elämässä on perhe ja ympärilläni olevat ihmiset, ja saan valtavasti mielihyvää, kun ympärilläni olevat ihmiset voivat hyvin. Vastavuoroisesti voin itse huonosti, jos joku tärkeä ihminen voi huonosti tai on allapäin. Haluan antaa, auttaa ja olla tukena läheisilleni entistä enemmän.

6. Pysyn positiivisena ja optimistisena. Olen päättänyt, että tänä vuonna en anna minkään lannistaa. Jos on huono päivä, keskittyy vain positiivisiin asioihin. Jos vaikka mummolla kestää puoli ikuisuutta päästä bussiin sisälle ennen sinua, voit ihan rahassa odotella menettämättä malttiasi, ja vaikka auttaa mummoa nousemaan bussin kyytiin. Jos joku käyttäytyy sinua kohtaan epäkohteliaasti, on hyvä ottaa asia puheeksi asianomaisen kanssa, ja jatkaa elämää normaalisti, eikä jäädä patouttamaan tilannetta omassa päässä. Näiden lisäksi aion jatkaa jo vuoden 2017 puolella aloittamaani tapaa, eli hymyilen jokaiselle tuntemalleni ja joskus jopa ventovieraillekin ihmisille. ”Most smiles are started by another smile.” 🙂

Tässä olivat mun vuoden 2018 lupaukset, ja näitä oli tarkoituksella kohtuudella, jotta mikään ei jää vähemmälle huomiolle kuin toinen, ja kaikki tulee varmasti toteutumaan. Mua kiinnostaisi todella kovasti kuulla, onko sulla uuden vuoden lupauksia, ja mitä oot valmis tekemään niiden toteutumisen eteen? Kerro rohkeasti vaikka täällä kommentin muodossa tai vaikka Instagramin directissä @jenniperainen. 🙂

Kiitos kun luit, ja mahtavaa uutta vuotta 2018! 🙂

Facebooktwittermail

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *