Kuukausi aikaa lähtöön

Se on vihdoin todellista. Lähden vaihto-opiskelemaan ulkomaille kolmen kuukauden ajaksi tänä syksynä. Kohdemaaksi valikoitui Iso-Britannia, ja opiskelijavaihdon tulen suorittamaan University of the West of England nimisessä yliopistossa kauniissa satamakaupungissa Bristolissa. Vaihto-opiskeluni suoritan kouluni eli TAMKin Proakatemian kautta. Opintosuuntaus, jota lähden opiskelemaan, on Business and Team Entrepreneurship.

Vaihto jännittää enemmän kuin mikään muu tällä hetkellä, ja tiedostan olevani omalla epämukavuusalueellani luopuessani hetkellisesti tutusta ja turvallisesta ympäristöstä. Suurimman jännityksen aiheuttaa ehkä pelko siitä, kuinka tulen selviytymään uudessa maassa ja kulttuurissa. Olen aina halunnut lähteä vaihtoon, mutta koskaan en ole kokenut olevani valmis, ennen kuin nyt. Ulkomailla opiskelu on ollut aina bucket listilläni, ja nyt vihdoinkin rohkenin tehdä päätöksen lähtemisestä, ja en malta odottaa vaihdon alkamista. Mikä parasta, en ole lähtemässä vaihtoon yksin, vaan saan jakaa kokemukseni vaihdosta hyvän ystäväni Mariannen kanssa. Olimme kumpikin pohtineet vaihtoon lähtemistä, ja koulullamme Proakatemialla saimme yhdessä päähänpiston, että nyt lähdetään. Mariannesta on tullut Proakatemia-opintojemme aikana minulle todella hyvä ystävä, ja on ihanaa päästä jakamaan kokemukset hänen kanssaan.

Olen ollut aina melko epävarma englannin puhumisen kanssa, ja tämä onkin osasyy siihen, miksi haluan vaihtoon lähteä. Käytän englantia kirjoitetussa muodossa päivittäin osana töitäni, mutta puhuttaessa englantia, lauseiden rakentaminen nopeasti tuottaa minulle vielä hankaluutta. Toivon löytäväni vaihto-opiskelun myötä uusia ideoita, ja erilaisia liiketoimintamahdollisuuksia, ja mahdollisesti myös uusia ystäviä.

Tie vaihto-opiskeluun ei ole sujunut mutkitta. Kaavakkeita ja hakemuksia on tullut täyteltyä useita kymmeniä, ja se tietysti kuuluu asiaan, ja on tärkeä osa prosessia. Erityisen vaikeaksi osoittautui sopivan vuokra-asunnon löytäminen läheltä yliopistoa, joka vastaisi edes osittain vaatimuksiamme. Löysimme kuitenkin kolme kuukautta kestäneen etsinnän jälkeen tällä viikolla hyvän vuokra-asunnon melko läheltä yliopistoa, ja vuokrakin on tavallista hintatasoa edullisempi. Nyt voimmekin unohtaa asunnosta stressaamisen, ja aloittaa suunnittelemaan itse vaihtoa.

Syitä lähteä vaihto-opiskeluun on omalla kohdallani monia. Haluan jatkuvasti kehittää itseäni, ja pyrin keskittymään vuosittain aina johonkin mielenkiintoiseen ja kehittävään asiaan. Olen matkustanut jonkin verran, ja rakastan tutustua uusiin kulttuureihin. Suurin pelkoni on tässä elämässä, että jumiudun paikalleni. Haluan jokaisen kuluneen vuoden jälkeen tuntea saavuttaneeni jotain, ja olla edes hieman fiksumpi kuin vuosi takaperin. Vaihto-opiskelu on mielestäni loistava kantava teema ja päämäärä tälle vuodelle.

Olemme päättäneet Mariannen kanssa päivittää omiin blogeihin kokemuksiamme vaihto-opiskelusta. Blogimme toimivat kuin päiväkirjana niin vaihto-opiskelun aikana, kuin sen jälkeenkin. Toivomme, että pystymme jakamaan kokemuksiamme ja ajatuksiamme vaihto-opiskelua harkitsevien kanssa. Tietenkin myös kaikki muut ovat tervetulleita seuraamaan kommelluksiamme vaihdon aikana. Lähtö vaihtoon koittaa syyskuun alussa, ja paluu Suomeen tapahtuu joulukuun puolen välin tienoilla. Tämä blogi muuttuu syyskuun alusta lähtien hetkellisesti matkustusaiheiseksi, joten jos aihe kiinnostaa, pysy kuulolla. (;

Linkki Mariannen blogiin: Paina TÄSTÄ.

Facebooktwittermail

2 kommenttia “Kuukausi aikaa lähtöön

 • Avatar
  1.8.2018 klo 22:25
  Kestolinkki

  Ihana teksti ja erinomaisia syitä vaihtoon lähtemiselle! Ihailen tota jatkuvaa halua kehittää ja haastaa itseään. Meille tulee upea loppuvuosi! ❤

  Reply
  • Jenni Peräinen
   12.8.2018 klo 11:19
   Kestolinkki

   Kiitos kommentista! Olen aivan varma, että loppuvuodestamme tulee huikea! ❤

   Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *