Esiintymisjännitys

Moi! Kerron hieman omia tuntemuksiani ja kokemuksiani esiintymisjännityksestä ja jännittämisestä ylipäätään. Jännitän todella monen eri asian takia, oli kyse sitten koulusta, töistä, urheilusta tai itse esiintymisestä yleisön edessä. Viimeisimpänä mainitsemani kohta on sellainen, jossa jännitän eniten. Voin myöntää olevani ehkä maailman kovin jännittäjä.

Pohdin videollani, miksi mahdollisesti jännittämistä syntyy, ja mitä kikkoja olen joutunut kehittelemään oman jännittämiseni hillitsemiseksi. Käy kurkkaamassa mun uusin video, ja kerro mikä sua jännittää eniten!

 

Koen, että onnistumisen kokemuksien myötä jännittäminenkin pikkuhiljaa hellittää, ja omalla kohdalla ainakin onnistuneet juontokeikat tai puheiden pitämiset ovat vaan ruokkineet haluani altistaa itseni jatkossakin esiintymisille. Julkaisin hiljattain Instagramiin kuvan tekstillä: ”If you are not scared a lot you are not doing very much.” (Robin Sharma). Lausahdus kiteyttää aika hyvin sen, kuinka paikalleen jämähtäminen ja ainoastaan tuttujen ja kivojen asioiden tekeminen ei haasta juuri ollenkaan. Olen sitä mieltä, että jokaisen olisi hyvä asettua tasaisin väliajoin omalle epämukavuusaluelleen, jotta kehitystä tapahtuisi. Koen myös itse oppivani enemmän vastoinkäymisistä ja epäonnistumisista, kuin niistä kaikista kivoimmista ja onnistuneimmista hetkistä.

Kiitos paljon kun luit! 🙂

Facebooktwittermail

2 kommenttia “Esiintymisjännitys

  • Avatar
    4.12.2017 klo 20:18
    Kestolinkki

    Ihanaa että puhut tästä aiheesta noin rehellisesti. On helpottavaa tietää, että myös kokeneemmat esiintyjät jännittävät sitä! 🙂 Esimerkiksi sun videoilla jännitys ei näy, vaan olet todella luonnollinen!

    Reply
    • Jenni Peräinen
      6.12.2017 klo 13:07
      Kestolinkki

      Kiitos ihanasta kommentistasi Marianne <3 oot myös huikea esiintyjä, ja sun esityksissä mitä oon nähnyt, ei ole jännitys ainakaan yhtään näkynyt! Oikein paljon tsemppiä sulle tulevaisuuden esiintymistilanteisiin! 🙂

      Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *