Opiskelija elämää

Onhan tää aika hanurista ku eläminen tällä hetkellä on sitä ku opintolaina tullee tilille ni se onjo hetkessä vaa nollilla. Niiku onse vaa kumma. Vuokraanki mennee se päälle 700€ kuussa, ei hirveesti lämmitä mieltä.

img_4054

Oliha se vaa mahtava viime kesänä ku ei muuta osannu tehä ku hehkuttaa ja odottaa ekaan omaan asuntoo muuttoa! Ja viel iha täysin uudelle paikkakunnalle, tänne Jypinkylää. Kateltii vuokrien hintoja ja eri kämppiä, mitä lähempänä keskustaa ni sen parempi! Eipähä tarvi baarista ottaa taksia ku horjuu vaa kotia. Ei siinä aatellu sitä hintaluokkaa sitte nii palio. Ostettii kaikkia tavaroita, kui ihanaa oli käyä ikeassaki tsekkailee kaikkea kivaa ja miettiä sopisko toi peili tohon sohvan väriin.

Vaa nytku tässä on kohta 4kk napotettu tässä kaksiossa lähellä keskustaa ja koiraki tuli hankittua. Ni kyllä vaa tuli niiku nyrkki vaste kasvoja kuinka hemmetin kallista tää on. Autoon menee bensaa, laskuja tullee kokoaja, ruokaaki pittää joka viikko käyä ostamassa ja pitäs vielä meikkejä ja vaatteitaki saaha. Töissäkään en oo vielä ollu tänä aikana ku ei oo vaan saanu. Onneksi tosiaa tärppäsi nyt ehkä yhestä firmasta vähä viikonloppu keikkaa, ni vähän helpottaa.

img_4053

Mutta sitä en vaa ymmärrä, miksei mulle peruskoulussa opetettu tätä oikeeta elämää? Niinku ei mitään käryä ollu laskujen hoidosta tai pyykkikoneen asentamisesta. Miksei matikan tunneilla opetettu hoitamaan tulevia menoja ja säästämistä. Kuinka käytännöllisempää se olisi, että jo silloin painettaisiin siihen pieneen kalloon miten sitä lähtään elämään eka kertaa omassa asunnossaan. En minä vaan oo kertaakaa vielä tarvinu niitä hullun vaikeita yhtälöitä mitä kyllä jankattiin.

Mullakin on tuttava piirissä niin paljon nuoria opiskelioita joilla on niin tiukkaa elää ja tehä asioita. Mullakin pitää koulun takia ostaa vaikka mitä vermeitä sinne, että voi edes suorittaa koko opinnon. Miksei meitä auteta enemmän? Kyllä joo on niitä opiskelioille olevia asuntoja, mutta mä en edes saanu semmosta siinä ajassa ku ois tarvinu. Niiku oisko sitä pitäny Oulusta asti sitte aina aamulla lähtä kouluu. Miksi ei saa tukea just noissa kouluasioissa? Piti ostaa työasua sinne meni parisataa, pitää vielä ostaa 400€ edestä työvälineitä ja vielä muutakin. Mistä hemmetistä mä neki rahat repäsen.

img_3712

Eikä tekis hirveesti mieli elää vaan pelkällä nuudelilla, varsinki ku kokoaja puhutaan terveellisemmistä elintavoista. Vaikee on elää terveellisemmi ku se paketti nuudelii maksaa alle euron ja kunnon ruoka tuo heti enemmän hintaa. Mä en edes enää käy ryyppäämässäkään ku seki maksaa niin hulluna, ei yksinkertasesti ole rahaa. Onneksi se vielä on motina ku oon luvannu olla tipattomalla ens kesää asti!

img_3764

Sit sanotaa, et harrasta kuule. Voi jehna ku neki maksaa hunajaa. Onneksi ees salilla pääsee käymää ku porukat jemmaa sen parikymppiä kuukausimaksuun. Mut ei heleppoa kuulkaas ole ja ei varmasti oo monella monella muullakaan! Että te tulevat nuoret jotka lähette kohta muuttamaan nokkaa kohti itsenäistymistä, niin varautukaa. Älkää muuttako turhaan pois kotoa jos on mahdolisuus asua vielä kotona. Älkää hemmetissä vaan tuhlailko niitä kesärahoja vaa pistäkää ne oikeesti säästöön. On paljo helpompaa ku on edes se pieni pesämuna aina auttamassa hädän tullen.

Ei siinä, kyllä mä rakastan tätä omillaan asumista muuten. Ja kyllähän tässä nyt jotenkin pärjää, etten mä nyt oikeesti ihan katuojaan oo vielä ainakaa joutumassa. Mutta haluan vaan sanoa, ettei tää mitään ruusuilla tanssimista ole kun saa melkeen kokoaja murehtia miten saa rahat riittämään. Ois se mukavampaa elää iliman huolia ja stressiä!

img_3172

Facebooktwittermail

10 kommenttia “Opiskelija elämää

 • Avatar
  22.11.2016 klo 07:43
  Kestolinkki

  Toi on niin totta!! Puhut kyl asiaa 😀

  Reply
  • Janina Lohilahti
   3.12.2016 klo 12:58
   Kestolinkki

   Hahah näimpä ;D

   Reply
 • Avatar
  22.11.2016 klo 20:12
  Kestolinkki

  Mä niin vihaan kans tätä,että raha ei riitä kunnolla. Tuet on nii pienet ja kaikkeen opiskeluun littyvään menee tuhottomasti rahaa.

  Reply
  • Janina Lohilahti
   3.12.2016 klo 12:58
   Kestolinkki

   Noniin, sanoppa muuta…

   Reply
 • Avatar
  23.11.2016 klo 23:34
  Kestolinkki

  vityu sua on kusetettu ja pahasti yli 700€ vuokraan jyväskyläss. hallelujah vaiha jo asuntoo heität rahas hukkaan

  Reply
  • Janina Lohilahti
   3.12.2016 klo 13:00
   Kestolinkki

   Onhan näitä halvempiakin, mutta tää vaa on loisto paikalla ja tosi lähellä keskustaa. Niin en hirveesti ihmettelekkää, et vuokra on sitä luokkaa 🙂 Sit jos lähtis tosi paljo kauemmaks keskustasta ni vuokrat laskis joo, mut sit matkoihin menis enemmän rahaa tms!

   Reply
  • Janina Lohilahti
   3.12.2016 klo 13:05
   Kestolinkki

   Niin en kuitenkaan elämääni halua elää 😀

   Reply
 • Avatar
  3.12.2016 klo 17:45
  Kestolinkki

  Minkä merkkisii tekoripsii käytät? 🙂

  Reply
  • Janina Lohilahti
   6.12.2016 klo 14:54
   Kestolinkki

   Nää on primarkista ja en valitettavasti muista merkkiä :/ mutta ulkomailta on!

   Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *