Raikas sitrus-vanilja pääsiäisbaakkelssi (proteiinipommi, vähähiilihydraattinen, gluteeniton, maidoton)
Monen viikon matkustamisen jälkeen kotiin tultua sain yllättävän extempore vapaapäivän ennen seuraavaa reissua. Mielen valtasi välittömästi ihan valtava ideatulva terveellisistä pääsiäisherkuista. Lähdin rohkeasti kokeilemaan uutta ja sen herkullisuus sai suorastaan pökertymään. Miltei joka kerta uuden reseptin synnyttyä rakastun siihen päätä pahkaa. No rakastuin taas. Ja nyt haluankin jakaa tämän super terveellisen terveysherkun myös sinun pääsiäisiloksi.
Tämä kirpeän raikas sitrus-vanilja leivos on vähähiilihydraattinen ja sopii niin maidottomaan kuin gluteenittomaan ruokavalioon.
Tuunaa omasi ja ihastu. Huomaat että kuten kaikki reseptini, tämäkään ei tuota sokeriähkyä saati muutu jenkkakahvoiksi vyötärölle.
Nyt ei muuta kuin leipomisiloa ja herkullista pääsiäistä!
Raikas sitrus-vaniljaleivos
(Taikinasta tulee noin 4 pientä leivosta.
Tai tuplaa taikina ja tee irtopohjavuokaan kokonaiseksi pääsiäiskakuksi)
POHJA:
2 dl mantelijauhoja
0,5 dl tattarijauhoja
1 rkl hunajaa (tai oman maun mukaan)
1 tl psylliumia
2 luomu kananmunaa
ripaus suolaa
Yhdistä kaikki pohjan aineet taikinakolhossa ja sekoita huolellisesti lusikalla. Tasoittele taikina voidellun piirakkamuotin pohjalle ja reunoille jauhotettuja sormia apuna käyttäen.
TÄYTE:
1 puristettu appelsiinin mehu
1 puristettu sitruunan mehu
2 tl raastettua sitruunankuorta
1 rkl hunajaa (tai oman maun mukaan)
—————————————————-
2 rkl sulatettua kylmäpuristettua kookosöljyä
2 rkl oliiviöljyä (miedon makuista)
2 luomu kananmunaa
2 luomu kananmunan keltuaista
noin 0,5-1tl raastettua vaniljaa
Pese sitruunan pinta huolellisesti. Purista appelsiinin ja sitruunan mehu. Raasta sitruunan kuoren keltainen kuoriosa. Yhdistä mehut ja sitruunan kuori ja vaahdota ne yhteen esim. sauvasekoittimella.
Laita kattila lämpenemään hellalle miedolle lämmölle, lorauta sitrusmehu kattilaan ja lisää joukkoon sula kookosöljy, oliiviöljy, kokonaiset kananmunat, kananmunan keltuaiset ja raastettu vanilja. Vispaa seosta miedolla lämmöllä kasaan muutama minuutti (noin 5-6 minuuttia) kunnes seos muuttuu koostumukseltaan vanukasmaiseksi. Älä keitä. Ethän nimittäin halua täytteestä appelsiini-munakokkelia. Vaikka ei huono idea sekään. 😀
Kaada täyte piirakkapohjien/ pohjan päälle ja paista 180 asteessa noin 15-20 minuuttia. Jäähdytä ja tarjoile muutaman tunnin kuluttua, kunnes täyte on jähmettynyt.
Eiks tähän kävis muutkin jauhot? Manteli esim tai gluteeniton?
Moii Hannele,
Ehottomasti voit. Korvaa mantelijauhot esim. kookosjauhoilla, riisijauholla, kauralla tms. 🙂