Puolukkalimppu (gluteeniton, maidoton)

Mä tykkään puolukan happaman makeasta mausta. Saatan syödä näitä marjoja kupillisen jäisinä ihan vaan kirpeään makeannälkään. Lisäksi puolukalla on vinopino terveysvaikutuksia. Puolukan fenolit ja ellagihappo hoitavat suoliston bakteerikantaa ja parantavat vastustuskykyä. Tämä pirteän makuinen marja on myös luonnollinen E-vitamiinin lähde. Puolukan terveyshyötyjä tutkitaan myös sydän- ja verisuonisairauksien sekä diabeteksen ehkäisyssä.

 

Tällä kertaa puolukat pomppivat keittiössäni limpun sisään, antaen pirteän suutuntuman lisäksi limpulle kauniin värin. Tämä puolukkalimppu valmistuu vaivattomasti uunissa paistinpannun päällä paistaen.

DSC_1242

 

PUOLUKKALIMPPU OHJE:

2,5 dl Viljatuote: tummaa gluteenitonta jauhoseosta (sisältää tattarijauhoja, perunahiutaleita, psylliumsiemenkuorijauhetta ja pellavarouhetta)

1,5 dl kaurahiutaleita (tarvittaessa gluteenittomia)

1 dl kauraleseitä (tarvittaessa gluteenittomia)

1 dl auringonkukansiemeniä

1,5 dl puolukoita

3,5 dl mantelimaitoa

1 tl soodaa

suolaa

loraus luomu hunajaa

 

Sekoita kaikki aineet yhteen taikinakulhossa. Tarkista maku ja lisäile suolaa ja makeutta tarvittaessa.

Levitä paistinpannulle leivinpaperi ja kaada taikina paistinpannun päälle. Muotoile taikinasta pyöreä limppu ja viillä pintaan pari poikkiviiltoa.

Paista uunin alaosassa, 200 asteessa, noin tunti (kunnes limpun pinta on rapean ruskehtava)

Facebooktwittermail

2 kommenttia “Puolukkalimppu (gluteeniton, maidoton)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *