Porkkana-myskikurpitsakeitto & Broilerilihapullat (gluteeniton, maidoton, FODMAP)

20160122_181303~2

Vilpoista talvea ja kehoa hellivät erilaiset lämpimät keitot. Ajattelen kuitenkin, että treenaajan täyspainoiselle aterialle moni keitto sisältää lähtökohtaisesti melko vähän energiaa. Mutta ei huolta, keiton saa toki loihdittua ruokaisammaksi ateriaksi muutamilla helpoilla kikoilla, ilman että ymppäät sen kukkuroilleen käyttämiäsi raaka-aineita, lopputuloksen muistuttaessa lopulta pikemminkin pataruokaa.

– Lisää valmiin keiton joukkoon hyviä rasvoja joko öljyinä tai pähkinöinä/ siemeninä
– Nauti keittoruoan seurana jotain muuta proteiinipitoista ruokaa
– Lisää keittoon vihannesten ja juuresten lisäksi myös proteiinipitoisia ainesosia kuten linssejä, papuja, kikherneitä ja/ tai jokin liha -tai kalatuote

Tässä teille yhdeksi ideaksi ihanan samettinen sosekeitto, joka muuntuu ruokaisaksi ateriaksi näiden mausteisten broilerilihapullien kanssa nautittuna. Ps. Meillä kaikilla on omat henkilökohtaiset makumieltymykset, joten maistele kokkailun lomassa ja lisäile tarvittaessa omia lempparimausteita. Mun makumaailmassa saa olla potkua mutta mikäli et esimerkiksi pidä ruoan tulisuudesta niin jätä chili pois kokonaan.

20160122_181343~2

PORKKANA-MYSKIKURPITSAKEITTO:

n. 500 g luomu porkkanoita
1 myskikurpitsa
n. 3 vartta selleriä
n. 5 cm pala tuoretta inkivääriä
1 prk kookosmaitoa
1-2 tuoretta chiliä
n. 1 tl luomu kanelia
suolaa
pippuria

Kuori ja pilko myskikurpitsa sekä porkkanat noin suupalan kokoisiksi paloiksi. Pilko selleri, chili ja tuore inkivääri. Lisää hellalla kuumenneen keitinveden joukkoon suola ja lisää joukkoon viipaloidut porkkanat ja myskikurpitsapalat. Keitä kunnes ne ovat haarukan kärjellä kokeillessa sopivan pehmeitä.
Pyöräyttele kevyesti paistinpannulla öljytilkassa silputtu inkivääri, selleri ja chili, jotta niiden maut ”avautuvat.”
Kaada kypsien porkka-kurpitsalohkojen keitinvedestä osa talteen ja soseuta kaikki ainekset, mukaan lukien selleri, chili ja inkivääri, tasaiseksi soseeksi. Lisää keitinvettä ja kookosmaitoa soseen sekaan, kunnes saat siihen sopivan paksuuden. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja muita mausteita.

BROILERILIHAPULLAT:

400g kananpojan jauhelihaa
n. 1 dl mantelijauhoja
sitruunan mehua
1-2 tuoretta chiliä/ tai pari teelusikallista chilitahnaa
n. 1 tl currya nippu tuoretta korianteria
suolaa
pippuria

Silppua tuore chili ja korianteri hienoksi silpuksi ja lisää kaikki ainekset taikinakulhoon. Sekoita huolellisesti käsin vaivaamalla tasaiseksi taikinaksi. Laita paistinpannu hellalle kuumenemaan ja tee pieni ”koepihvi.”. Näin saat tarkastettua broileritaikinan maun. Lisää tarvittaessa haluamiasi mausteita, kunnes olet tyytyväinen lopputulokseen. Leivo taikinasta sopivan kokoisia lihapullia ja paista uunin keskiosassa 225 asteessa kunnes pyöryköiden pinnat ovat saaneet kauniin paahtuneen rusketuksen.

Facebooktwittermail

2 kommenttia “Porkkana-myskikurpitsakeitto & Broilerilihapullat (gluteeniton, maidoton, FODMAP)

  • Avatar
    5.7.2019 klo 18:15
    Kestolinkki

    Can You Buy Cialis Online Viagra Et Consequences levitra 20mg Dosage Cialis 20 Cod Levaquin Cheapeast With Free Shipping Cephalexin Side Effects

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *