Pökerryttävän herkullinen Bannoffee (gluteeniton, maidoton)

DSC_0289

Inspiroidun leivontaideoista kierrellessäni ihastelemassa eri kahviloiden kakkuvitriinejä. Tavoitteeni on valmistaa perinteisistä konditoriaherkuista ravintorikkaita versiota sekä luoda uusia suosikkeja. Matkustan työkseni paljon ja on hienoa päästä nuuhkimaan ruoanlaitto ja leivontabuumeja ympäri maailmaa. Sain idean tähän ihastuttavaan Bannoffee leivokseen Lontoon kahviloita kierrellessäni. Aloin pohtia, kuinka voisin korvata perinteiseen Bannoffee- ohjeeseen kuuluvat kinuskikastikkeen ja kermakuorrutuksen terveellisellä tavalla ja lopputuloksesta tuli pökerryttävän herkullinen.

 

Leivoksessa on kolme työvaihetta mutta ne ovat uskomattoman helppoja. Onnistut varmasti!

Tässä Bannoffee-resepti arki-iltojasi ilahduttamaan.

DSC_0296

 

BANNOFFEE POHJA:

(Ohjeesta tulee 4 pientä leivosta)

2 dl mantelijauhoja

0,5 dl amaranttihiutaleita

2 rkl agavesiirappia (tai lisäile oman maun mukaan)

1 tl psylliumia

1 luomu kananmunaa

ripaus suolaa

 

Yhdistä kaikki pohjan aineet ja sekoita huolellisesti lusikkaa apuna käyttäen. Tasoittele taikina voideltujen pienten piirakkamuottien pohjille ja reunoille.

Laita taikinapohjien päälle leivinpaperisiivu ja kaada painolastiksi esimerkiksi kuivia riisinjyviä tai kuivattuja herneitä. Näin varmistat, että pohja pysyy muodossaan paiston aikana. Paista pohjat uunin keskiosassa 200 asteessa noin 15 min. Anna jäähtyä.

 

”TOFFEE TÄYTE:”

2,5 dl pehmeitä taateleita (liota tarvittaessa taateleita lämpimässä vedessä parin tunnin ajan)

1 dl makeuttamatonta mantelimaitoa

1 tl vaniljaa

1 rkl kookosöljyä

loraus sitruunan mehua

ripaus suolaa

 

Yhdistä kaikki pohjan aineet tehosekoittimessa tasaiseksi massaksi. Lisää tarvittaessa mantelimaitoa saadaksesi riittävän notkea ”toffeevaahto.” Tarkista maku.

 

KOOKOSKERMA:

Vatkaa jääkaappijähmeä kookoskerma vaahdoksi ja mausta oman maun mukaan vaniljalla ja agavesiirapilla

Laita vaahto vielä hetkeksi jääkaappiin jähmettymään

 

Levitä toffeetäytettä jäähtyneiden piirakkapohjien päälle ensimmäiseksi kerrokseksi. Viipaloi banaanisiivuja toiseen kerrokseen. Ja pursota lopuksi kookoskermaa päällimmäiseen kerrokseen. Koristele banaaneilla.

 

 

Facebooktwittermail

5 kommenttia “Pökerryttävän herkullinen Bannoffee (gluteeniton, maidoton)

  • Avatar
    10.8.2016 klo 10:25
    Kestolinkki

    Tuota minä kokeilen , kun on vielä gluteenitonkin.
    Osallistu Riviera Maisonin pyyhkeiden arvontaan mun blogissa.

  • Avatar
    15.9.2016 klo 13:13
    Kestolinkki

    Hei!
    Ihania ohjeita joita aijon kokeilla! Mukava että tehdään ohjeita joiden avulla voi herkutella mutta terveellisellä tavalla 🙂 yksi kysymys vain, monessa ohjeessa vain on kookosöljyä tai rasvaa voiko sitä korvata millään sillä minulla on todella suuria ongelmia edes haistaa kookoksen hajua saati syödä 😀 kiitos vastauksesta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *