Pökerryttävän herkullinen Bannoffee (gluteeniton, maidoton)
Inspiroidun leivontaideoista kierrellessäni ihastelemassa eri kahviloiden kakkuvitriinejä. Tavoitteeni on valmistaa perinteisistä konditoriaherkuista ravintorikkaita versiota sekä luoda uusia suosikkeja. Matkustan työkseni paljon ja on hienoa päästä nuuhkimaan ruoanlaitto ja leivontabuumeja ympäri maailmaa. Sain idean tähän ihastuttavaan Bannoffee leivokseen Lontoon kahviloita kierrellessäni. Aloin pohtia, kuinka voisin korvata perinteiseen Bannoffee- ohjeeseen kuuluvat kinuskikastikkeen ja kermakuorrutuksen terveellisellä tavalla ja lopputuloksesta tuli pökerryttävän herkullinen.
Leivoksessa on kolme työvaihetta mutta ne ovat uskomattoman helppoja. Onnistut varmasti!
Tässä Bannoffee-resepti arki-iltojasi ilahduttamaan.
BANNOFFEE POHJA:
(Ohjeesta tulee 4 pientä leivosta)
2 dl mantelijauhoja
0,5 dl amaranttihiutaleita
2 rkl agavesiirappia (tai lisäile oman maun mukaan)
1 tl psylliumia
1 luomu kananmunaa
ripaus suolaa
Yhdistä kaikki pohjan aineet ja sekoita huolellisesti lusikkaa apuna käyttäen. Tasoittele taikina voideltujen pienten piirakkamuottien pohjille ja reunoille.
Laita taikinapohjien päälle leivinpaperisiivu ja kaada painolastiksi esimerkiksi kuivia riisinjyviä tai kuivattuja herneitä. Näin varmistat, että pohja pysyy muodossaan paiston aikana. Paista pohjat uunin keskiosassa 200 asteessa noin 15 min. Anna jäähtyä.
”TOFFEE TÄYTE:”
2,5 dl pehmeitä taateleita (liota tarvittaessa taateleita lämpimässä vedessä parin tunnin ajan)
1 dl makeuttamatonta mantelimaitoa
1 tl vaniljaa
1 rkl kookosöljyä
loraus sitruunan mehua
ripaus suolaa
Yhdistä kaikki pohjan aineet tehosekoittimessa tasaiseksi massaksi. Lisää tarvittaessa mantelimaitoa saadaksesi riittävän notkea ”toffeevaahto.” Tarkista maku.
KOOKOSKERMA:
Vatkaa jääkaappijähmeä kookoskerma vaahdoksi ja mausta oman maun mukaan vaniljalla ja agavesiirapilla
Laita vaahto vielä hetkeksi jääkaappiin jähmettymään
Levitä toffeetäytettä jäähtyneiden piirakkapohjien päälle ensimmäiseksi kerrokseksi. Viipaloi banaanisiivuja toiseen kerrokseen. Ja pursota lopuksi kookoskermaa päällimmäiseen kerrokseen. Koristele banaaneilla.
Oi ompa ihanan näköistä. Sun blogissas on kyllä paljon reseptejä mitä mun pitäisi toteuttaa!
http://inka-allornothing.blogspot.fi
Tuota minä kokeilen , kun on vielä gluteenitonkin.
Osallistu Riviera Maisonin pyyhkeiden arvontaan mun blogissa.
Hei!
Ihania ohjeita joita aijon kokeilla! Mukava että tehdään ohjeita joiden avulla voi herkutella mutta terveellisellä tavalla 🙂 yksi kysymys vain, monessa ohjeessa vain on kookosöljyä tai rasvaa voiko sitä korvata millään sillä minulla on todella suuria ongelmia edes haistaa kookoksen hajua saati syödä 😀 kiitos vastauksesta!
Viagra Generico Nombre Predisone Without Prescription cialis cura la disfuncion erectil Kamagra Oral Jelly Cost
Cialis Achat Internet Forum Treatment For Allergic Reaction To Amoxicillin antabuse greece Viagra Generika Billig