Jooga – hihhulien hommaa?

20160314_165045

Punttitreeni on mun arjen suosikkitreenimuoto, mutta tykkään myös kokeilla uusia liikuntalajeja. Olen oppinut nauttimaan siitä tunteesta, kun uuden aloittaessa tuntuu ettei vielä osaa. Tai siitä, että liikkeet ovat vaikeita. Tiedostan että vain mukavuusalueen ulkopuolella treenaaminen on kehittävää. Kroppa on viisas. Erityisesti aloittelija saa aikaan nopeita tuloksia, mikäli suunnittelee treenit oikein. Liike jää lihasmuistiin ja ensi kerralla olet harjoituksessa taas hitusen parempi. Parin ensimmäisen kuukauden aikana aloittelijan lihaskunto saattaa nousta jopa 20-30%.

20160314_165024_HDR

Olenkin ollut viime aikoina entistä kiinnostuneempi muokkaamaan treenejäni siten, että saisin entistä toiminnallisemman kehon. Moni pumputtaa salilla saadakseen kauniit tai komeat lihakset, mutta mikäli se jää ainoaksi päämääräksi, saattaa lopputulos yksipuolisesti harjoiteltuna olla keholle jopa vahingollista. Saatat saada niin sanotut koristelihakset, mutta toimivatko lihakset, nivelet ja jänteet optimaalisesti? Sinulla saattaa siis olla hyvin muodostuneet lihakset mutta samanaikaisesti esimerkiksi kyttyrä selkä, sisäkiertoon kaartuvat hartiat, kireät lonkankoukistajat, kipeä selkä jne..jne.. Harjoittelun yksipuolisuus ja väärä suoritustekniikka ovat yleisimpiä treenivirheitä. Kun kehosi on adaptoitunut tuttuun treeniin niin lisää haastetta. Tai kokeile uusia lajeja.

DSC_0100

Olen harjoitellut astangajoogaa jonkin aikaa. Tykkään juuri tästä joogalajista sen vuoksi että se vaatii keholta sekä lihasvoimaa että liikkuvuutta. Olen lajissa vielä aloittelija mutta nautin kun tiedän että opin koko ajan uutta. Kuten kaikissa lajeissa myös tässä on tärkeää löytää hyvä ohjaaja. Olen käynyt muutamien eri ohjaajien tunneilla ja väitän että jo nyt tiedän, että tanssipedagogi, jooga- ja pilatesopettaja sekä kehonhuolto- ja kehonhallintalajien asiantuntija Fatima Witick on minulle paras ohjaaja. Arvostan hänen kurinalaista opetustaan, jossa nimenomaan oikea suoritustekniikka on tärkein työväline.

DSC_0105

Hiljattain olin oman elämän lomalla. Reissaan ihan älyttömän paljon työkseni mutta siitä huolimatta reissukuume valtaa myös vapaa-ajalla. Lomillani tärkeimmät kriteerit ovat kaunis ympäristö, hyvä ruoka ja treenimahdollisuudet. Tässä lomassa yhdistyivät nämä kaikki ja lisäksi se vei samalla aivan uuden äärelle, joogaretriittiin Thaimaan paratiisisaarelle.

DSC_0128
”I may not be there yet but I’m closer than I was yesterday”

 

20160317_104633_HDR
Flow joogatunnin loppurentoutus

Lähdin reissuun melko huvittunein mielin, sillä en osannut tarkkaan kuvitella mitä tuleman pitää. Ajattelin retriittien olevan niin sanotusti hihhulien hommaa. Mutta yllätyksekseni rakastuin. Sijainti ja luonto olivat henkeäsalpaavan kauniita. Treenit halutessa todella rankkoja ja paikan päällä itse valmistettu luomuruoka herkullista.

20160317_111334~2
Luomu aamiainen: paistettuja kananmunia, kurpitsaa, pinaattia, pestoa, tomaattia, auringonkukansiemeniä, kaurapuuroa, hedelmiä, kreikkalaista jogurttia, mysliä ja jälkkäriksi chian siemen puuroa baanaaneilla ja raakasuklaakastikkeella
20160316_145347
Lounas menun keitto-osasto
DSC_0092
Raakaherkku jälkkäri
DSC_0091
Retriitin kahvila

 

Aloitin aamun aina oman mökkini terassilla kaffikuppi kädessä meren kohinaa kuunnellen. Tämän jälkeen oli päivän ensimmäinen joogaharjoitus. Treenit tehtiin ulkoteltassa aivan meren äärellä. Treenien jälkeen olikin kova nälkä. Retriitin ravintolasta oli tarjolla aamuin illoin notkuva luomuruokabuffet. Proteiininlähteet tulivat ruokaan kananmunista, kalasta sekä kasviproteiineista ja lisäkkeinä oli herkullisia ja värikkäitä vaihtoehtoja. Kuumimpaan aikaan päivällä aika kului pääasiassa lukien, uiden, syöden ja hieronnoissa kunnes alkuillan joogatreenin jälkeen pääsi jälleen herkuttelemaan luomuruokaa.

20160314_170015

Treenikehittymisen kannalta tärkeimmät asiat ovat ravinto, lepo ja tietysti se treeni. Tässä lomassa yhdistyivät nämä kaikki.

Mieti voisikohan sinun treenisi kaivata uutta potkua. Tai ehkä seuraavaan lomaan mahtuu treenille jokin uusi muoto.

Facebooktwittermail

Yksi kommentti “Jooga – hihhulien hommaa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *