Arkiaamupalahaaste 1/5: Mustikkapiirakka pannulla (gluteeniton, maidoton)
Tästä alkaa Fitnet:in arkiaamupalahaaste. Viiden seuraavan viikon ajan haastan sinut pohtimaan omia aamiaistottumuksiasi. Samalla kun mietit miten voisit parantaa aamiaiskokemusta herkullisuusnäkökulmasta sekä varmistaa sen monipuolisuuden, julkaisen esimerkkiaamiaisia, joita voit helposti kokeilla omassa kotikeittiössäsi.
Eikö olisikin ihanaa aloittaa aamu mustikkapiirakalla? No nyt se on mahdollista niillekin jotka välittävät hyvinvoinnistaan. Kehittelemäni mustikkapiirakka pannulla on nautinnollisen hyvää. Tässä aamiaisessa on myös optimaalinen määrä energiaa, proteiinia, hiilihydraatteja, kuituja ja rasvaa takaamaan virkeä olo koko aamupäiväksi. Timmi kroppa tulee siinä ikään kuin vahingossa sivutuotteena.
RAVINTOARVOT:
Yksi pannullinen ”mustikkapiirakkaa” = 1 annos ja se sisältää keskimäärin noin
400 kcal
27 g proteiinia
29 g hiilihydraatteja
20 g rasvaa
8 g kuituja
NÄITÄ TARVITSET:
3 luomu kananmunaa
1 dl kaurahiutaleita (mahdollisesti gluteenittomia)
100 g mustikoita
ripaus suolaa ja kardemummaa
makeudeksi hunajaa tai steviaa
Sekoita kananmunat kaurahiutaleiden joukkoon ja lisää mausteet. Lisää taikinaan tarvittaessa vielä loraus vettä, jotta saat rakenteesta juoksevan paksua.
Sivele kylmäpuristettua kookosöljyä lämpimälle paistinpannulle ja kaada taikinaseos pannulle.
Ripottele pintaan mustikat ja paista ”piirakka” molemmin puolin. Ps. jos pannupiirakka on hankalaa kääntää kokonaisena niin painele melkein valmiin piirakan pintaan viillot ja käännä se osissa.
Nauti pannullinen piirakkaa aamiaiseksi mustikoiden tai muiden marjojen kera.