Kauneudenhoidon ammattilaisen mietteitä kauneudesta.

”Meikkien keskelle syntynyt” näin eräs paikallislehti aikoinaan otsikoi minuun liittyvän juttunsa. Otsikosta saa väkisinkin huvittavia mielikuvia, mutta se mitä sillä tarkoitettiin, liittyi äitini 21 vuoden kauneudenhoitoalan yrittäjyyteen, sekä minun mahdollisuuteen päästä kosmetiikan maailmaan sisään jo pikkutytöstä lähtien. Muutamien mutkien kautta päädyin samalle alalle äitini kanssa ja nyt itselläni on kosmetologin koulutuksen lisäksi alalta työkokemusta jo yli 10 vuotta. Päätin pari vuotta sitten laajentaa osaamistani ja opiskelen tällä hetkellä kosmetiikan kemiaa, lakia ja markkinointia ammattikorkeakoulussa. Voidaan siis todeta että, vaikken kirjaimellisesti syntynyt meikkien keskelle, niin niiden keskellä olen koko elämäni elänyt.

Kauneudenhoito- ja kosmetiikka-ala on kaikissa pinnallisissakin muodoissaan minulle tärkeä asia. Ei pelkästään ulkonäöllisten asioiden vuoksi vaan, koska saan siitä iloa ja inspiraatiota. Koen äärimäisen tärkeäksi, että jokainen tiedostaa ja ymmärtää omat motiivinsa laittautumisensa taustalla. On ok ehostautua, korostaa kauneuttaan ja peittää virheitään, mutta se ei saisi olla hallitseva osa omaa identieettiä. Kun omat virheet hyväksyy, on elämästä ja omasta itsestä nauttiminen huomattavasti helpompaa.

Itse olen käynyt läpi prosessin vääristyneen kehonkuvani kanssa. Tällöin annoin ulkonäöllisten asioiden vaikuttaa elämääni aivan liian voimakkaasti aivan liian pitkään. Nykyään nautin olla juuri minä, enkä enää haaveile olevani jotain muuta. Tämän oivalluksen toivoisin välittyvän jokaiselle asiakkaallenikin, sillä se miltä itse näyttää, ja mitä pitää kauniina, on jokaisen oma asia.

Näen työssäni valtavasti toisten arvostelua ja ilkeää puhetta. Sellainen puhe ja käytös tekee mielestäni ihmisestä ruman, ei se ettei sovi ympäristön luomiin kauneusihanteisiin. Olen ilokseni saanut kuitenkin huomata, että tietynlaiseen median luomaan muottiin väkisin pyrkiminen alkaa vähitellen väistyä. Persoonallisuutta uskalletaan korostaa ja uniikkia tyyliä tuoda rohkeammin esille.

Vaikka itse käytän paljon aikaa ja rahaa oman ulkonäköni muokkaamiseen, en ole oikeutettu arvostelemaan henkilöitä jotka sitä eivät tee. Mutta asia on yhtä tärkeä myös tosinpäin. Se, että kaunistaudun päivittäin, käytän ripsipidennyksiä tai teetän pidempikestoisia esteettisiä hoitoja, ei myöskään tee minusta automaattisesti pinnallista ihmistä tai henkilöä, jonka ulkonäköä on lupa arvostella huoletta. Meikatut kasvot, täyetyt huulet tai huolitellut kynnet ei vähennä kenenkään älykkyysosamäärää tai tee kenestäkään bimboa, mutta ei myöskään haavoittumatonta kommenteille ja arvosteluille. Kummallista siis on, että ulkonäöstään huolehtivan, hoikan, esteettiseen kirurgiaan päätyneen tai vaikka tatuoidun tytön arvostelu koetaan oikeutetumpana kuin luonnollisempaan ulkonäköön päätyvän ihmisen.

Kuva: Jukka Ruuskanen

Sisäinen kauneus ja ulkonäkö kulkevat siis täysin käsi kädessä. Kun on hyvä olla, se varmasti säteilee jokaisen silmistä, ja kuten sanotaan kaunein asia mitä nainen voi pitää yllään on hymy. Itsehän siis korostan tätä hymyä vielä aavistuksella huulipunaa. 😉 Koen kauneudenhoidon ammattilaisena minulla olevan mahdollisuus vaikuttaa myös siihen, että saan jokaisen asiakkaan näkemään itsensä kauniina. Pelkkä pakkelikerros tai ripsipidennys ei tee ihmisestä kaunista. Kaikki lähtee sisältä.

Kauneudenhoidon pitäisi olla hauskaa ja innostavaa ja sen pitäisi olla mahdollisuus vahvistaa omaa sisäistä kauneuttaan ja korostaa omia persoonallisia puolia. Tämä ajatus takaraivossa tulenkin jatkossa kirjoittamaan omista kauneudenhoidon rutiineista, kosmetiikasta ammattilaisen silmin sekä työstäni meikkaajana.

Ollaan siis kaikki omalla tavallamme kauniita, niin ulkoisesti kuin sisäisestikin.

”To all those girls and boys out there who are trying to love themselves in the world that constantly tells them not to”

Oootte upeita jokainen!!

pus:Eve<3

Facebooktwittermail

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *