Malta – Monipuolinen Paratiisisaari

 

 

Aikaa on ehtinyt vierähtää siitä, kun muutettiin Maltalle uusien kokemusten perässä. Viime kesänä alkoi mielessä pyöriä muutto ulkomaille. Olisihan se nyt hieno kokemus ja englannin kielikin kehittyisi. Lisäksi olen aina tykännyt matkustelemisesta ja on ihana nähdä uusia paikkoja ja nähdä erilaisia kulttuureja ja niiden tapoja elää.

 

 

Lokakuun 24. päivä astuimme lentokoneeseen kissa kainalossa (kopassa) ja muutettiin Maltalle. Ikinä ennen en ole kissan kanssa reissannut lentokoneessa, mutta se meni paremmin kuin hyvin! Oscar nukkui tyytyväisenä koko matkan. Jos mietit kissan kanssa lentämistä niin kannattaa olla tarkkana kantokopan mitoissa ja painossa. Lentoyhtiöt ovat näissä tosi tiukkoja. Jos teillä on omakohtaista kokemusta eläimen kanssa matkustamisesta lentokoneessa niin jättäkää kommentteihin omia reissumuistoja. <3

 

 

Tässä kaikki omaisuus joka lähti Suomesta mukaan. En tiennyt että saako Maltalta tarpeeksi terveellistä ruokaa, joten otin mukaan rinkallisen Herbalifea. Saatoin sujauttaa osan myös avopuolisoni laukkuun… Eipähän ainakaan näännytä.

 

 

Lennettiin Czech Airlinesilla Prahan kautta Maltalle. Koko matka kesti noin 6 tuntia ja lentoliput saatiin 400€:lla Super Saverista.

 

 

Oltiin löydetty netistä jo valmiiksi kämppä jonne suuntaisimme suoraan lentokentältä. Vuokranvälittäjämme oli super ystävällinen ja tuli hakemaan lentokentältä ja vei meidät suoraan asunnolle ja esitteli vielä lähimmät bussipysäkit ja kaupat.

 

 

Meidän vanha herra kotiutui nopeasti ja oli tietysti ihan innoissaan kun pääsee seikkailemaan kahdella eri parvekkeella ja on tilaa vipeltää ja jahdata haamuhiiriä. Maisematkaan eivät ole hassumpia.

 

 

Kukapa ei auringonnousuja rakastaisi. Parasta on kun niitä voi ihastella omalta parvekkeelta.

 

 

Asuntomme sijaitsee St Paul’s Bayssa, ihan Bugibban vieressä lähellä merta. Tällä alueella on todella monipuolisesti erilaisia ravintoloita. Kävimme ensimmäisinä päivinä Bulgarialaisessa ravintolassa syömässä ribsejä ja omassa kasvispadan näköisessä annoksessa vihaneksien alla piilee hyvän kokoinen kala. Vahva suositus tälle paikalle, paitsi jos et ole perunan ystävä. Tässä ravintolassa he tykkäävät käyttää paljon perunaa. Riisi ei ole edes vaihtoehto. 😀

 

 

Bugibbassa Bistroteca-ravintolassa kannattaa ehdottomasti tilata hummeria. Jos haluaa herkutella vähän siistimmässä ravintolassa niin tämä on ehdottomasti ykkösvaihtoehto tällä alueella.

 

 

Aivan ihanaa oli saada uudet lenkkeilykengät, koska edelliset eivät enää mahtuneet matkalaukkuun! St Juliansissa ja Sliemassa on hyvät mahdollisuudet shoppailla. Kauppakeskuksia löytyy useita, yksi omista suosikeista on Sliemassa sijaitseva Point. Siellä on laaja valikoima kauppoja, mm. Massimo Dutti, Mango, Nike, Adidas, Aldo, Bershka, River Island, Gant ja Guess.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ihanaa kun näinkin vanhat asiat ovat säilyneet täällä kuin puhelinkopit. En tiedä käyttääkö niitä enää kukaan, mutta ne tekevät tästä paikasta todella sympaattisen.

 

 

 

 

Välillä on hyvä pysähtyä pirtelölle ja maistaa paikallisia pastizzeja. Pastissit ovat täällä tosi yleisiä. Pieniä pastizzerioita on melkein joka kadulla. Helppoa saada pientä välipalaa.

 

 

Ei pastisseja ilman aamureippailua! Kattohuoneiston yksi parhaista puolista on ulkokatto johon voi tulla reippailemaan milloin lystää! Täällä tarkenee reippaillakin suurimman osan vuodesta vähän kevyemmälläkin vaatetuksella. Hankittiin salikortitkin toki, ja on ihan huippua että kuntosali on 50metrin päässä kotoa! Jes!

 

 

Tällaista katutaidetta pitäisi olla enemmän kaiken maailman töhrimisen ja epäsoveliaiden kuvien tilalla.

 

 

Malta on tasavalta, joka koostuu saarista, joista kolme on asuttuja; Malta, Gozo ja Comino. Lokakuun lopulla lähdettiin Gozolle viettämään vuosipäivää Ta’ Cenc Spa-hotelliin. Matkan varrelta löytyi kaikkea jännää, mm. kehykset ja suomalaispariskunta joka ikuisti tämän kuvan.

 

 

Näin rauhallisessa ja rentouttavassa paikassa en ole hetkeen ollut. Aivan ihana ja miellyttävä miljöö, kuin pieni kylä jossa asukkaat majoittuvat idyllisissä bungaloweissa.

 

 

Kyseessä on viiden tähden hotelli ja ravintola oli A La Carte. Niin paljoa ei ole tullut luksushotelleissa vierailtua, että olisin osannut odottaa saavani tällaisen mielenkiintoisen annoksen kun tilasin salaattia. Hieman yllättävää, mutta ihan hyvää.

 

 

Hotellissa tassutteli pari kissaa, jotka selvästi asuivat siellä ja tulivat tekemään tuttavuutta vieraiden kanssa. Taka-ajatuksia saattoi myöskin olla, herkut ainakin maistuivat.

 

 

 

Yksi parhaimmista hotelliaamiaisista ikinä! Tuoreita hedelmiä, mysliä, jogurtteja, vohveleita, leipiä, lämpimiä ruokia ja jälkiruokia. Yksi aamu ei mitenkään riittänyt kaikkien ruokien maistelemiseen. 😀 Tänne täytyy ehdottomasti tulla uudelleen!

 

Sitten siirrytään hotellista toiseen….

 

 

 

Ystävänpäivää lähdimme viettämään Intercontinental-hotelliin. Hotelli sijaitsee Sliemassa meren vieressä hyvien kulkuyhteyksien varrella. Todella iso ja hieno hotelli ja henkilökunta äärimmäisen ystävällistä! Hotellista löytyy myös spa-osasto jossa voi hemmotella itsensä piloille. Bongasimme lisäksi kampaamon, baarin ja ravintolan saman katon alta! Katolla on houkuttelevan näköinen kattoterassi jossa on uima-allas ja aurinkotuoleja. Täytyy tulla kesällä ehdottomasti testaamaan tämä puoli hotellista!

 

 

Hotellin henkilökunta koputti oveen ylättäen ja toi ihanan ystävänpäivä yllätyksen!

 

 

 

Olin vähän selaillut netissä hotelleja ja Intercontinental oli saanut todella hyvät arvostelut nimenomaan kattavasta aamupalasta. Ei tarvinnut kauaa enää selailla. 😀  Erittäin hyvä aamupala!

 

 

 

Yksi siisteimmistä jutuista mitä Maltalla voi tehdä on mönkijän vuokraus pariksi päiväksi! Tällä tavalla on todella helppo käydä kierrellä saaren nähtävyyksiä omalla aikataululla. Liikenne on vasemmanpuoleinen mikä tuntuu aluksi aivan päättömältä, mutta siihen toki tottuu nopeasti. Todellista varovaisuutta tulee ehdottomasti noudattaa, koska suoraansanottuna täällä kuskit ovat kaistapäisempiä kuin Intiassa. Liikennettä ei onneksi ole yhtä paljon, paitsi ruuhka-aikoina. Jos olet taitava liikenteessä, omaat nopeat fefleksit ja hallitset liikennesäännöt, niin ei muuta kuin kypärä päähän ja tien päälle!

 

 

Tästä reissusta lisää tulevassa postauksessa! 😉

 

 

Ihanaa viikonloppua kaikille, nauttikaa keväästä, sillä kohta Suomessakin on jo kesä! <3

 

Terkuin

Emily

 

Facebooktwittermail
Emily Yli-Kokkila

Emily Yli-Kokkila

Olen 27-vuotias aurinkoinen, energinen, reipas, avoin ja sporttinen taskuraketti. Olen kello- ja kultaseppä. Teen toiminimellä mallin, promoottorin ja hyvinvointiohjaajan töitä. Olen ollut mukana erilaisissa missikisoissa ja menestystäkin on tullut tällä saralla; Miss Worldwide Bomber Magazine 2014, Miss Hot Rod 2015 1pp., Miss Drifting 2015, Miss Rantatyttö 2015, Miss HTS 2015, Car Babe 2016, Miss Model Pietarsaari Best AD Model 2016, Suomen Festivaalimissi 2017 1pp. Rakastan terveellisiä elämäntapoja, liikuntaa, töitä ja monia asioita! Olen spontaani ja lähden mielelläni mukaan kaikenlaisiin juttuihin haasteita pelkäämättä! Kirjoittelen täällä omasta elämästä, missikisoista, terveydestä, liikunnasta ja kauneudesta! Tervetuloa mukaan tähän vauhdikkaaseen matkaan! Yhteydenotot: emily.ylikokkila@gmail.com “Believe and never give up.” Instagram: @ruthmariaemily Twitter: @ruthmariaemily Snapchat: @ruthmariaemily fit-net.fi/emily

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *