Varokaa nettihuijareita ja fishing ohjelmia.

Moi,kaikki. Voi ei näiden nettihujareiden ja fishing ohjelmien kanssa. Fishing ohjelmat yleensä pyytää yhteystietosi ja muut salaiset tiedot sinusta, sähköpostit, salasanat, syntymäajan, osoitteet jne. Niitä voi olla joka paikassa esim. Facebookissa, sähköpostissa jne.

Minun molempiin koneisiin oli hyökätty icloudin kautta, ne oli lukituksessa melkein viikon. Jos teille tulee sellainen ongelma, niin viekää tietokoneet heti apple huoltoon, eikä tarvitsee pähkäillä kotona mitä tekisin.  

Mitä itse tein. Soitin apple tukeen, ne ei ikinä kuulutkaan sellaisesta ongelmasta mikä mulla oli tietokoneessa. Sain lisäksi sähköpostin että maksaa tietty summan rahaa ja saa lukituksen auki, havaitsin heti että on huijarit liikkeellä.

mac 2

 

Miten voi suojautua tällaisesta ongelmasta ei apple tuen mukaan mitenkään. Pitää vain salasana omana tietonaan ja mahdollisimman monimutkaisena että hakkerit eivät saa sitä helposti arvattua.

Nyt tämän takia en pystynyt kirjoittamaan blogiani. Molemmat koneet kiinni noin viikon ajan, ennen ku ongelma oli ratkaistu.

Soitin kansainväliseen apple tukeen, josta sain tietoa että suurimmassa osassa tapauksista lukituksen voi poistaa itse icloudin kautta, mutta minun tapauksessa se ei onnistunut. Jouduin viemään tietokoneet huoltoon jossa lukitus oli poistettu, mutta osa tietokoneella olevista tallenteesta on hävinnyt. Aika paha ku ne oli työjuttuja. Lukituksen poisto maksoin noin 200 euroa, eikä kotivakuutus suostunut korvamaan sitä.

Olkaa varovaisia, näitä  fishing ohjelmia on nykyään joka paikassa. Ne näyttävät ihan oikeilta esim. faebookin pyynnöltä että vahvista joku salasana tai sähköpostiosoitetta.

 

 

 

Facebooktwittermail

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *