Pelkojen selätystä

Apua! Lyhyen elämäni aikana olen onnistunut välttelemään hammaslääkäreitä paremmin kuin hyvin. Oon monena yönä pyörinyt levottomasti sängyssä ihan vain siksi että mulla on niin järkyttävä hammaslääkäripelko. Liian monta vuotta on välissä ollut ilman ainuttakaan tarkastusta ja sen takia oon panikoinut hulluna. Nyt tuli kuitenkin eteen pakkotilanne, koska tulevan pienen leikkausoperaation takia hampaiden pitää olla hoidettu. Tottakai kun varasin ajan tarkastukseen kunnalliselta niin tiesin että jono on pitkä, 2kk:ta. Tuo tuomiopäivä koitti viimein keskiviikkona. Yritin olla rauhallinen koska mulla oli sellainen käsitys että tällä kertaa tehdään vai jonkinsortin kartoitus tilanteesta..

Istuin piinapenkkiin ja yritin olla rauhallinen vaikka sydän takoi hulluna. Multa kysyttiin että onko joku tietty asia mikä nyt vaivaa. Mullahan on yli puoli vuotta kaulasta oikeanpuolein imusolmuke kipuillut vähän väliä joten sanoin siitä ja että uskon että oikealla puolella ylhäällä olisi jossain iso reikä, jonka takia sitten tuo imusolmuke oireilee ja välillä on jopa nielemiskipuja. Nappiin meni. Oikealla ylhäällä viisaudenhampaassa jäätävä kuoppa ja vielä röntgenissä varmistettiin tilanne. Sitten tuli ne sanat.. ”me otetaan tää nyt irti”..

En varmaan tajunnut että mitä siinä oli tapahtumassa kun puudute oltiin jo laitettu ja 30sekunnin kuluttua mulle sanottiin että nyt se on irti. Olin aivan kujalla et what, tässäkö se nyt oli. haha. Todennäköisesti jos olisin etukäteen tiennyt että multa revitään hammas irti niin olisin kirjoittanut testamentin ja jäähyväiskirjeen. Eli joskus on näköjään ok saada vähän ikävämpiä ylläreitä 😉 Toinen viisaudenhammas revitäänkin sitten kesäkuussa, onneksi se ei oo oireillut mitenkään. Helpolla oon onneksi tämän kanssa päässyt, sillä vaikka verta on vuotanut niin särkylääkettä otin vaan ekana päivänä. Nyt mulla on ehkä vähän idiootti olo että minkä takia mä oon pelännyt hammaslääkäriä. Nyt tuntuu oikeesti että iso taakka olis lähtenyt sydämeltä ja melkein intopinkeenä odotan jo kesäkuuta! 😀 Yksi pelko siis selätetty! Boom!

Hampaiden -ja suun hoito yleensäkin on tärkeää sillä tulehdukset voi levitessään aiheuttaa vaikka minkämoista harmia. Pahimmassa tapauksessa voi saada vaikka verenmyrkytyksen. Menkää siis ihmiset ajoissa hoidattamaan hampaanne! Nyt kun en enää tarvitse äitiä pitämään kädestä kiinni niin lupaan että alan käymään säännöllisesti tarkastuksissa.

Fear-Quotes-30

kuva: http://juicywomanrevolution.com

Facebooktwittermail

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *