It’s not easy but it’s worth it!

Kaikki ovat varmasti tunteneet sen tunteen, kun herää maanantaiaamuna ja mikään ei oikein kiinnosta. Rankka viikonloppu takana, työ ei kiinnostaisi, treeni tuntuisi mahdottomalta, puhumattakaan molemmista samana päivänä. Vaikka olisi levännyt koko viikonlopun, maanantai tuntuu jostain kumman syystä aina yhtä raskaalta. Tämä on kuitenkin päivä, jolloin pystyt suunnittelemaan viikon ohjelmat, oli se sitten työtehtävät, treenit, ruoat tai ihan mitä vain. Tämä on päivä jolloin herää takaisin todellisuuteen, hyvä aika jälleen tehdä töitä omien unelmiensa eteen!

friends

Ollaan nyt syksyn loppupuolella ja talvi lähestyy kovaa vauhtia. Tämä on aika jolloin salit ovat täynnä ja ihmiset motivoituneita treenaamaan, jopa muuttamaan elämäntapojaan terveellisemmiksi.

Vaikka kesällä yritän pitää treenit sekä syömisen säännöllisinä, on se jotenkin niin paljon vaikeampaa, kuin nyt syksyllä. Tuntuu että kesällä aina tapahtuu, aina on jossain ystävien kanssa pitämässä hauskaa. Ehkä se johtuu siitä, että Suomen kesä on niin lyhyt, ei tunnu todelliselta, elää vähän niin kuin hyvässä unessa. Syksyllä herää todellisuuteen ja on aikaa ja motivaatiota panostaa treenaamiseen, kyllä se syksykin tuo jotain hyvää tullessaan.

gym2 gym 5

Niin kuin aikaisemmassa postauksessa kerroin, olen treenaamassa MM-kisoihin, jotka pidetään ensi kesänä Suomessa. Nämä tulevat olemaan ensimmäiset kisani ja olen todella motivoitunut tekemään töitä voittaakseni kisat omassa sarjassani. Nyt kun olen noudattanut ruokaohjelmaa noin puolitoista kuukautta, sekä treenannut säännöllisesti, olen saanut 5-6 kiloa lisää ja voimaa on tullut huomattavasti enemmän. Minulla on aina ollut vaikeuksia saada kiloja, joten tämä tuntuu todella hyvältä, samalla kun rasvan lisäys vähän ahdistaa. Tiedän kuitenkin, kun dieetti alkaa ja lisään cardion, niin rasva lähtee, valitettavasti myös vähän lihasmassaa siinä samalla. Olen siis vielä siinä ”helpossa” vaiheessa, riittää että syön paljon ja hyvin, sekä teen perus kuntosalitreenit. Saa nähdä miten aamulenkit ja kuiva kana maistuvat jatkossa, mutta olen päättäväinen ja aion viedä tämän projektin loppuun asti. Kova työ palkitaan aina!

gym 4

Olen kauan treenannut ilman suunniteltua ohjelmaa, katsonut liikkeitä netistä, saanut vinkkejä ”konkareilta” ja oppinut mikä toimii kropalleni parhaiten. Treenaan yleensä yhtä lihasryhmää kerrallaan, sillä saan siitä enemmän irti, kuin että rasittaisin 3-4 eri lihasryhmää samaan aikaan. Vatsalihaksia olen pyrkinyt tekemään joka toinen päivä. Toistot ovat olleet noin 10-15. On kuitenkin tärkeää vaihdella treenimetodeja, sillä lihakset tottuvat yllättävän nopeasti. Olette varmaan huomanneet parin viikon sisällä uutta ohjelmaa tehdessänne, että lihaksiin ei satu samalla tavalla kuin ensimmäisien treenien jälkeen.  On siis tärkeää vaihdella liikkeitä, toistoja, vähän shokeerata lihaksia ja sen mukaan pakottaa niitä kasvamaan.

Sain viime viikolla uuden treeniohjelman, jossa on paljon uutta verrattuna siihen mitä olen aikaisemmin tehnyt. Odotan innolla lihaskipuja, ja totta kai tuloksia!

Päivä 1: Rinta/Olkapää/Ojentaja/Vatsa

Päivä 2: Jalat

Päivä 3: Haukka/Yläselkä/Vatsa

Päivä 4: Lepo

Päivä 5: Rinta/Olkapää/Ojentaja/Vatsa

Päivä 6: Jalat

Päivä 7: Haukka/Yläselkä/Vatsa

Vaikka välillä on tuntunut todella raskaalta, treeni on kulkenut huonosti, tai ruoka vain ei ole maistunut, jopa motivaatio kadonnut, tämä tunne on vain väliaikaista. Lopputulos on kuitenkin niin kaiken työn ja uhrauksien arvoista.

gym1

Do what you love, love what you do!

Facebooktwittermail

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *