Viikonlopun herkkuruuat
Pitkän ja raskaan viikon jälkeinen, aina yhtä odotettu viikonloppu on taas käsillä. Monille se on automaattiesti lupa ja itsestäänselvyys ladata ostoskärryt täyteen kaikkia herkkuja mitä vastaan tulee. Edessä on seuraavat kaksi päivää hyvällä omalla tunnolla mässäämistä, vai onko sittenkään?
Herkuttelu viikonloppuisin on todellakin fine, mutta usein sitä kaipaisi voida loihtia kivat leffaeväät ilman seuraavan päivän pöhötys morkkiksia.
Mulla on menossa 8 viikon treeniohjelma sekä ruokavalio, jonka aikana aion pitää vain muutaman kunnon cheatdayn. Kuitenkin koska rakastan ruokaa ja ruuanlaittoa, sekä haluan tehdä viikonlopun vapaailloista erityisiä, on hyvä ruoka aina oleellinen osa sitä. Sen ei kuitenkaan tarvitse meinata ääripäähän menemistä, vaan mielikuvitusta käyttäen saa hyvistä ja terveellisistä raaka-aineista loihdittua ihania herkkuja.
Meidän eilisillan menuun kuului Kaalitacoja, suolapaahdettuja kikherneitä & mustapapuja, sekä herkkullinen proteiinijätskiannos!
Kaalitacot:
- yksi iso kiinankaali
- 400g 10% naudan jauhelihaa
- kasviksia
- kevyttä fetajuustoa
- kastikkeeksi itsemaustettua kevytkermaviiliä. Mausteiksi mm. suolaa, mustapippuria, smokedpaprikaa, chiliä, loraus hunajaa, loraus sitruunamehua..
Paahdetut, suolatut kikherneet&mustapavut:
Huuhdo kypsät kikherneet ja mustapavut, lorauta sekaan öljyä ja mausta ne suolalla, smoked paprikalla, sekä cheyennepippurilla. Paahda 225’c uunissa n.20 min
Proteiinijätskiannos:
- WheyHey vanilijaproteiinijäätelöä
- 1 rkl karkeaa maapähkinävoita
- mansikoita, viikunoita, viinirypäleitä
- päälle sulatettuna puhdistamon villivadelma raakasuklaata
Tää jätskiannos oli taivaallista, maapähkinävoi ja makeat viikunat antoi ihanan snickersin maun!
Ihanaa ja aurinkoista sunnuntaita,
xx Annimaria