Omatekoiset piparit & joulutortut

Yhteistyössä Punnitse&Säästä Kajaani

Täällä kirjoittelee super onnellinen tyttö, sillä mulla alkoi LOMA!  Kadoksissa ollut joulufiiliskin löytyi monin kertaisena kun pääsin vihdoin kotiin Kajaaniin vanhempien luokse, missä joulun tekee koristeltu koti, pienen Eemilin into, perhe, leivonta, isän joululevyt sekä yhdessä valmistelu  ♥

Mun ruoka-rajotteisuuden takia päätin tehdä itse piparit ja joulutortut alusta loppuun. Rasvattomia ja sokerittomia nämä ei ole mutta ei varmaan oikea maku ilman näitä kahta pysyisikään tarpeeksi lähellä oikeaa 😀 Sitäpaitsi kyllä jouluna saa herkutella! Suklaata aion (olen jo) syönyt niin paljon kun mieli tekee ♥ Siispä suuntasin ensimmäisenä paikkaan josta tiesin saavani tarpeelliset, nimittäin Punnitse&Säästä Kajaanin myymälään! Sieltä saa muutenkin kaikki herkut joulupöytään kuten pähkinät, kuivahedelmät, makukahvit, glögit sekä suklaat! Myös ihania ja herkullisia lahjapakkauksia on kauppa pullollaan..

 

PIPARIT (G,M) 2 pellillistä

  • 1 dl sucanat (intiaani) sokeria*
  • 1 dl tummaa acavesiirappia*
  • 1,5dl kookosöljyä*
  • 2 tl piparkakkumaustetta
  • yhden appelsiinin raastettu kuori
  • 2 tl ruokasoodaa
  • 2 rkl psyllium*
  • n. 5dl gluteenittomia jauhoja (itse sekoittelin maissi-, riisi-, ja kaurajauhoja)*

Keitä sokeri, siirappi ja öljy kattilassa ja nosta jäähtymään. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita joukkoon jäähtynyt massa. Sekoita taikina hyvin ja anna jähmettyä jääkaapissa pari tuntia. Tämä on vähän haastavampaa työstää kun normitaikina mutta tarpeeksi kun käsissä lämmittää ja varovasti painelee muotteja saa kyllä pipareita aikaiseksi 🙂 200’c n. 8-10min. Näistä tuli kyllä tosi maukkaita!

 

dav

 

JOULUTORTUT (G)

  • 200g laktoositon luomuvoita
  •  5dl gluteenitonta jauhoseosta*
  • 1 tl leivinjauhetta*
  • 1 rkl psylliumia*
  • kananmuna
  • 250g soijajogurttia (maitorahkaa)
  • Ginger people inkiväärihilloa*
  • omenasosetta*

Sekoita jauhot, nypi pehmeä voi sekaan. Sekoita joukkoon muna sekä jogurtti. Anna jähmettyä ainakin 2h jääkaapissa. vaivaa taikinaa jauhojen kanssa maltillisesti, ja kauli isoksi levyksi josta on helppo leikata neliöitä. Täytteeksi laitoin pohjalle nokareen inkiväärilevitettä ja päälle omenasosetta. Paista 225’c n. 12min.  Namnam ♥

 

img-20161222-wa0005-2

 

 

dav

 

Ihanaa joulua teille kaikille! Syökää hyvällä omallatunnolla, nauttikaa läheisistä ja olkaa onnellisia <3

palaan blogin äärelle heti joulun jälkeen!

 

xx Annimaria

Facebooktwittermail

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *